Gemeente Voorschoten

Voorlichtingspagina week 11 - 17 december

* Gemeentehuis gesloten

* Nieuwjaarsreceptie

* Veilige feestdagen

* Welstandscommissie

* Wet milieubeheer

* Algemeen Bestuur Samenwerkigsorgaan Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Leidse Regio

* Wet Voorzieningen Gehandicapten en de OV-taxi
* Verleende vergunningen op grond van de APV 1994
* Voornemen tot verlenen van vrijstelling op grond van artikel 17 van de WOR

* Aanwijzing collectieve festiviteiten voor 2002
* Afdeling infrastructuur gesloten

* Prijsvraag binnenmilieu
Nieuwjaarsreceptie
Het gemeentebestuur stelt het op prijs u persoonlijk een gelukkig en voorspoedig 2002 toe te wensen. Ter gelegenheid van de jaarwisseling vindt op maandag 7 januari 2002 vanaf 20.00 een nieuwjaarsreceptie plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Leidseweg 25.

Het spreekt voor zich dat iedere Voorschotenaar van harte welkom is bij deze feestelijke gelegenheid tot onderlinge uitwisseling van nieuwjaarswensen.


---

Gemeentehuis gesloten

Het gemeentehuis is in verband met de Kerstdagen en Nieuwjaar gesloten op de volgende dagen: 24, 25, 26, 27 en 31 december en 1 januari. Op 2 januari bent u vanaf 10.00 uur weer van harte welkom. Brengt u Euro's mee?


---

Tips voor brandveilige feestdagen voor winkeliers, horeca, bejaardenhuizen etc

Het einde van het jaar is vol van feestelijkheden. Helaas kan de gezelligheid door brand wreed worden verstoord. Vandaar deze 'brandveilige' tips.

Plaats van extra voorraad

* zoek vooraf goede ruimten voor de extra voorraden. (dus niet in gangen, looppaden, doorgangen, trappenhuizen of voor uitgangen en nooduitgangen).

* Plaats voorraden niet voor blusmiddelen en voor afsluiters van sprinklerinstallaties en sproeischermen.

Waarheen met de emballage e.d.

* Bewaar emballage en afval zoveel mogelijk binnenshuis in daarvoor geschikte ruimten; dit voorkomt dat vandalen dit aan kunnen steken.

* Moet emballage en afval toch buiten opgeslagen worden, doe het dan in afsluitbare containers en zet deze niet op een brandkraan.
* Laat afval regelmatig afvoeren.

* Zorg ervoor dat de ruimten waar emballage en afval worden bewaard en de ruimten waar etalagemateriaal gereed wordt gemaakt zoveel mogelijk zijn opgeruimd.

Komt er een kerstboom?

* Een echte boom is erg brandbaar, en uit onderzoeken van TNO is gebleken dat zelfs het impregneren niet helpt. 'Echte' kerstbomen zijn dus niet meer toegestaan in vluchtgangen, -wegen en -routes. In de overige ruimten slechts in beperkte mate. Kunststof kerstbomen zijn doorgaans gemaakt van een type kunststof welke niet direkt in brand gaat. Toch is hierbij uiterste voorzichtigheid op z'n plaats.

* Zoek een goede plaats; zet de kunstboom niet in gangen, trappenhuizen, doorgangen of voor uitgangen en nooduitgangen.
* Zorg dat de boom niet gemakkelijk kan omvallen (dit zou er immers voor kunnen zorgen dat vluchtwegen worden belemmerd)
* Verlichting in de boom is mooi, maar is alleen veilig als u elektrische verlichting gebruikt.

* Controleer de bedrading van de elektrische kerstboomverlichting op beschadigingen.

* Probeer de installatie eerst uit door de lampjes voor het ophangen korte tijd te laten branden.

* Gebruik een gaaf en goed passend verlengsnoer en leg dat zo neer dat niemand erover kan struikelen.

* Doe de verlichting uit als u gaat slapen of het huis verlaat.
* Uitdoen is de stekker uit het stopcontact en niet een lampje losdraaien.

Gaat u versiering ophangen?

* Dennengroen mag niet of slechts in beperkte mate worden gebruikt. Dit materiaal is brandgevaarlijk.

* Overig brandbaar materiaal moet moeilijk brandbaar zijn uitgevoerd. Dergelijk versieringsmateriaal is verkrijgbaar in de handel, vraag hier expliciet om. Het materiaal dient minimaal op 2,5 meter boven de vloer te worden opgehangen.
* Zorg ervoor dat versiering uit de directe omgeving van verlichting en andere warm wordende apparatuur wordt gehouden.

Brandende kaarsen zijn gezellig, maar kunnen ook brand veroorzaken; daarom zijn brandende kaarsen minder wenselijk.

Nadere informatie kunt u krijgen bij de commandant van de brandweer. Dhr. J. Herpst telefoon 071 561 29 53.


---

Welstandscommissie

Op maandag 17 december 2001 aanstaande vergadert de Welstandscommissie. Zij beoordeelt de bij de gemeente binnengekomen bouwplannen. Deze vergadering is openbaar en vindt plaats in de B&W-kamer van het gemeentehuis.

De vergadering begint om 10.00 uur met een besloten gedeelte. Tijdens dit deel, dat tot 11.00 uur duurt, kunnen belanghebbenden mondeling toelichting geven op de te behandelen bouwplannen. Zij kunnen zich, uitsluitend na telefonische afspraak, hiervoor aanmelden via nummer (071) 5600 725. Via dit telefoonnummer kan ook informatie worden ingewonnen over de nagekomen bouwplannen. Het openbare gedeelte begint om 11.00 uur.

Bij het ter perse gaan van deze krant was nog niet bekend welke bouwplannen ter beoordeling op de agenda van de Welstandscommissie staan. Voor inlichtingen over de agenda kunt u tijdens kantooruren bellen met de heer Van der Laken van de afdeling Woningen en Bedrijven, telefoon (071) 5600 725. De agenda zal in de loop van de week worden gepubliceerd op de internetpagina van de gemeente. Het adres is

---

Wet Milieubeheer

Ontwerpbesluit

Burgemeester en wethouders zijn van plan om met toepassing van artikel 8.23 van de Wet milieubeheer de in de milieuvergunning voor de volgende inrichtingen toegestane opslag van vuurwerk uitdrukkelijk tot consumentenvuurwerk te beperken:

* Fixet Voorschoten, Koninklijke Marinelaan 39;
* Intratuin Voorschoten, Leidseweg 518,

* Drogisterij Kühn, Van Beethovenlaan 21.
Het ontwerpbesluit ligt met bijbehorende stukken vanaf 11 december 2001 gedurende twee weken ter inzage in het gemeentehuis in het Informatiecentrum bij bureau Voorlichting en Communicatie. Daar kunt u van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur terecht. Voor een afspraak om 's middags of op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur de stukken in te zien kunt u bellen naar tel. (071) 5600 752.

Tijdens de ter inzage legging tot 25 december 2001 kunt u bedenkingen inbrengen tegen het ontwerp van de vergunning. Als u schriftelijk bedenkingen inbrengt, kunt u verzoeken om uw gegevens niet bekend te maken. Voor het mondeling inbrengen of toelichten van bedenkingen kunt u zich melden via tel. (071) 5600 752.

Eventuele bedenkingen worden betrokken bij het besluit van burgemeester en wethouders. Tegen dat besluit kan geen beroep worden ingesteld door degenen aan wie redelijkerwijze kan worden verweten nu geen bedenkingen te hebben ingebracht.

Meldingen

Voor een aantal soorten bedrijven zijn in een Algemene Maatregel van Bestuur regels gesteld, die nodig zijn ter bescherming van het milieu. Bedrijven waarvoor zo'n maatregel van bestuur geldt hebben geen milieuvergunning nodig. Zij moeten wel een melding doen. Burgemeester en wethouder van Voorschoten ontvingen de volgende meldingen op grond van artikel 8.41 van de Wet milieubeheer.

Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer
* Auto Service Voorschoten, garagebedrijf aan de Burgemeester v.d. Haarplein 10.

Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer
* Kwekerij Nieuw Boschgeest, handelskwekerij aan de Von Weberlaan tegen over no.1.
Deze meldingen liggen tot 9 januari 2002 ter inzage bij het informatiecentrum van bureau Voorlichting en Communicatie van het gemeentehuis. Inzage is mogelijk dagelijks van 08.30 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Algemeen Bestuur Samenwerkingsorgaan Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Leidse Regio
Op maandag 17 december a.s. vindt een vergadering van het Samenwerkingsorgaan Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Leidse Regio (SROVLR) plaats. De vergadering wordt gehouden in de Raadzaal van het gemeentehuis van Alkemade te Roelofarendsveen en duurt van 16.30 uur tot circa 18.30 uur.

* Beleidsvisie Wonen (besluitvormend);

* Intensivering samenwerking SLR/SDB

* positiedocumenten werkgroepen Wonen en Natuur&Landschap (informatief);

* Wijziging aanvangshuren BWS (besluitvormend);
* Benutting budget advies- en onderzoekskosten 2001 SROVLR (besluitvormend).

De vergadering is openbaar. De stukken liggen ter vergadering en op het Stadsbouwhuis (kamer 301), Langegracht 72 te Leiden, ter inzage. Tevens liggen de stukken op de gemeentehuizen in de regio ter inzage. Voor informatie over de op de agenda vermelde onderwerpen kunt u contact opnemen met mw I.I. de Bruijne- Schild, beleidsondersteunend medewerker van het Samenwerkingsorgaan, tel 071 - 5165869.

Nadere informatie kunt u krijgen bij de commandant van de brandweer. Dhr. J. Herpst telefoon 071 5600 777 of 071 561 29 53. Wet Voorzieningen Gehandicapten en de OV-taxi
De OV-taxi wordt al vaak in de Leidse regio waargenomen. Sinds 12 november jongstleden vult deze namelijk het straatbeeld. Het vervoermiddel tussen taxi en bus en voor een redelijke prijs en niet te vergeten: Van deur tot deur! De OV-taxi is er voor iedereen.

Mensen die een beroep doen op de vervoersvoorziening van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) gaan de OV-taxi per 1 januari aanstaande gebruiken. Bij deze groep leven nog vragen over het nieuwe vervoerssysteem. Die vragen wil de gemeente graag beantwoorden.

Op vrijdag 14 december aanstaande tussen 10.30 en 12.00 uur kunt u met uw vragen terecht in de Ruimte Plus aan het Merelhof te Voorschoten. Vanaf 10.00 uur staat de koffie en thee voor u klaar.


---

Verleende vergunningen op grond van de APV 1994
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tot 6 weken na verzending of uitreiking van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

De volgende vergunningen zijn verleend:

* 6 december 2001: de heer P. Boon voor het innemen van een standplaats op de locatie nabij de Koninklijke Marinelaan voor de verkoop van kerstbomen van 6 december 2001 tot en met 23 december 2001.

* 6 december 2001: de heer J. de Groof voor het verkopen, te koop aanbieden of venten met consumptie-ijs van 1 januari 2002 tot uiterlijk 1 januari 2003, hetzij op of aan de openbare weg, hetzij aan de huizen.

* 6 december 2001: de heer P. de Graas voor het verkopen, te koop aanbieden of venten met consumptie-ijs van 1 januari 2002 tot uiterlijk 1 januari 2003, hetzij op of aan de openbare weg, hetzij aan de huizen.

* 6 december 2001: de heer O. du Clou voor het verkopen, te koop aanbieden of venten met bloemen en planten van 1 januari 2002 tot uiterlijk 1 januari 2003, hetzij op of aan de openbare weg, hetzij aan de huizen.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Woningen en Bedrijven, telefoon: 5600 723.
woensdag 5 december 2001 tot en met dinsdag 18 december 2001 in het gemeentehuis in het Informatiecentrum, op werkdagen van 8.30 tot 12.30
* Een aanvraag voor vrijstelling van het bestemmingsplan voor een gedeelte van het INNOVAM-gebouw aan de Rouboslaan 30 voor het vestigen van een kunststoffenhandel voor een periode van 2 jaar. Een ieder kan tot en met 18 december 2001 schriftelijk zijn zienswijze Aanwijzing collectieve festiviteiten voor 2002

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, ter uitvoering van het bepaalde in artikel 4.1.2, lid 1, van de Algemene plaatselijke verordening Voorschoten 1994, bij besluit van 27 november 2001 voor het jaar 2002 de volgende collectieve festiviteiten hebben aangewezen:
* De huwelijksdag van de kroonprins, 2 februari 2002;
* Koninginnedag, 30 april 2002;

* Bevrijdingsdag, 5 mei 2002;

* de dag van de Paardenmarkt, 29 juli 2002;
* het Weekend van Voorschoten, 14 en 15 september 2002;
* Oudejaarsdag, 31 december 2002

De aanwijzing geldt voor de op de genoemde dagen geldende openingstijd overdag, voor wat betreft horecabedrijven als bedoeld in artikel 2.3.1.4 van de Algemene plaatselijke verordening Voorschoten 1994 doorlopend tot het voor hen geldende sluitingstijdstip in de nacht van de daaropvolgende dag.

De aanwijzing impliceert dat, op grond van het bepaalde in artikel 1.1.9 van de bijlage onder B van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer, op de genoemde dagen en tijdstippen de geluidsvoorschriften 1.1.1, 1.1.5, 1.1.7 en 1.1.8 van de bijlage onder B van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer, voor zover de naleving van deze voorschriften redelijkerwijs niet kan worden gevergd, niet van toepassing zijn.

Een en ander betekent dat het op de genoemde dagen mogelijk is om een feest te houden met bijvoorbeeld levende muziek. De bovengenoemde voorschriften met betrekking tot geluid- en trillinghinder zijn dermate stringent dat dergelijke festiviteiten normaliter - buiten de toegestane incidentele festiviteiten per inrichting op grond van artikel 4.1.3 van de Algemene plaatselijke verordening Voorschoten 1994 - zo goed als onmogelijk zijn.

Het besluit waarbij de genoemde dagen zijn aangewezen kan desgewenst worden ingezien in het informatiecentrum van het gemeentehuis, op werkdagen tussen 08.30 uur en 12.30 uur en `s middags en op donderdagavond op afspraak.


---

Afdeling Infrastructuur gesloten
In verband met een studiedag is de afdeling Infrastructuur op donderdag 13 december aanstaande de gehele dag gesloten.


---
Collectes.

Tot en met 31 december 2001 wordt er niet gecollecteerd.
Prijsvraag binnenmilieu
In de afgelopen weken heeft u op deze pagina een reeks artikelen kunnen vinden over het binnenmilieu: de lucht in uw woning. Deze reeks artikelen sluiten we vandaag af met een prijsvraag. Hierbij ziet u een lijstje met tien vragen over de artikelen die u in de afgelopen weken hebt kunnen lezen.

De prijsvraag is alleen bestemd voor de inwoners van Voorschoten. Als u aan deze prijsvraag mee wilt doen, kruist u bij elke vraag het antwoord aan dat volgens u juist is. Per vraag is er maar één goed antwoord. Het ingevulde vragenlijstje kunt u dan voor 18 december aanstaande met vermelding van uw naam en adres opsturen naar: GGD Zuid-Holland Noord, Afdeling Gezondheidsbevordering en Beleid, t.a.v. Mw. H. Vermaas, Postbus 1437,2302 BK Leiden.

Tussen 18 en 21 december zullen de inzendingen beoordeeld worden. De inzender met de meeste goede antwoorden krijgt een prijs. Wat die prijs is, blijft nog even een verrassing.

De prijsuitreiking heeft plaats op vrijdag 11 januari 2002 om 10.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Wethouder P.J. Verschoor (portefeuille volksgezondheid) zal de prijs uitreiken tijdens een bijeenkomst met een feestelijk tintje, waar alle inzenders voor worden uitgenodigd. Zodra de GGD uw inzending ontvangen heeft, krijgt u een persoonlijke uitnodiging voor de bijeenkomst toegestuurd. Tijdens die bijeenkomst zullen uiteraard ook de juiste antwoorden op de vragen worden gegeven en toegelicht.

Heeft u hierover nog vragen, dan kunt u bellen met de GGD Zuid-Holland Noord, mw. H. Vermaas, tel. (071) 516 33 32. We hopen op veel inzenders.

---

Vragenlijst prijsvraag binnenmilieu

1 De Nederlander brengt gemiddeld driekwart van de tijd door in zijn woning.

0 juist

0 onjuist

2 De lucht binnenshuis is in het algemeen sterker vervuild dan de buitenlucht.

0 juist

0 onjuist

3 De legionella bacterie vermeerdert snel in water met een temperatuur van 60 graden Celsius of hoger.

0 juist

0 onjuist

4 Huisstofmijten voeden zich met:

0 vocht

0 huidschilfers van mens en dier

5 De capaciteit van een kachel hoeft niet afgestemd te zijn op de grootte van de woning waar het toestel geplaatst wordt.

0 juist

0 onjuist

6 Bij het verbranden van plastic, textiel en oud papier in een kachel of open haard komen maar weinig schadelijke stoffen vrij.

0 juist

0 onjuist

7 Ventileren leidt tot een gezondere binnenlucht in de woning.

0 juist

0 onjuist

8 Door te ventileren verhoogt men de kans op schimmelgroei in de woning.

0 juist

0 onjuist

9 Als de ventilatieroosters altijd open staan hoeft men verder niet meer te luchten.

0 juist

0 onjuist

10 Hoeveel woningen in Nederland hebben een vochtprobleem?

0 Één op de drie woningen

0 Één op de vijf woningen

0 Één op de tien woningen

Naam :


---
.

Adres :


---
.

Postcode :

...................... Voorschoten


---

Burgerlijke Stand


* 30nov01 Wouter Joos Cornelius z.v. R.J.C. Lengers en A.G.R. Rongen;

* 29nov01 Aïcha d.v. S. Zlaouia en A. Trajkovska;
* 28nov01 Berend Wiebe, z.v. J.P. van den Berg en R.B. Smit;
* 27nov01 Abdenour, z.v. A. Lachhab en M. Aryf;
* 04dec01 J. Mooten en M. Jansen;

* 04dec01 A.P.A. Deen en E.M. Aardenburg;
* 05dec01 M. Wondergem w.v. van der Heijden, oud 92 jaar;
* 03dec01 A. Bentley, oud 75 jaar;

* 30nov01 P.L.J. van der Geest, oud 89 jaar;
* 29nov01 J. Leeflang, oud 72 jaar;

* 28nov01 N. van Stokrom, oud 83 jaar

* 26nov01 I. Broomans, oud 81jaar;
Bouwzaken


* naast S. vd Oyelaan 39; voor het veranderen en vernieuwen van verlichting;

* Leidseweg 184; voor het plaatsen van een dakkapel;
* Kniplaan 20; voor het vergroten van de woning en het wijzigen van de gevels;

* Treubplein 5; voor het vergroten van de winkel;
* Laantje van Wissen; voor het vernieuwen en vergroten van een kas;
* Albert Schweitzerplantsoen 20; voor het plaatsen van een dakkapel;
Verleende bouwvergunning:

* dd 28-11-2001 Laan van Langenhorst 1; voor het gewijzigd uitvoeren van het plaatsen van een stalen heras hekwerk;
* dd 04-12-2001 Hyacinthstraat 12; voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorgevel;

* dd 04-12-2001 Brouwerlaan 3; voor het vergroten van de garage;
* dd 05-12-2001 Veurseweg 226; voor het vergroten van de woning