DLV-Adviesgroep

DLV medeorganiseert internetworkshops voor agrarische ondernemers

In januari, februari en maart 2002 organiseert DLV Adviesgroep weer internetworkshops voor bedrijven in de agrarische sector. De workshops zijn gericht op de beginnende internetgebruiker en worden georganiseerd in samenwerking met adviesorganisatie Syntens in Alkmaar. Tijdens de workshops krijgt iedere deelnemer uitgebreid de mogelijkheid op het internet te surfen en kennis te maken met e-mail. De workshops zijn al voor een groot deel volgeboekt, maar er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers.

Een workshop bestaat uit drie bijeenkomsten. Tijdens deze drie bijeenkomsten wordt men uitvoerig geïnformeerd over alle voordelen die het gebruik van het internet, e-mail de dagelijkse bedrijfsvoering biedt en leert men technieken omtrent zoeken en gevonden worden op het internet. Bovendien krijgt men uitgebreid de gelegenheid om op een computer zelf op het internet te surfen.

In één van de workshops wordt aandacht besteed aan de rol van de vrouw in de bedrijfsvoering. Vrouwen nemen binnen de bedrijfsvoering vaak veel management- en administratieve taken voor hun rekening. Gebruik van internet en e-mail verdient hierbij extra aandacht.

De workshops worden gegeven op de vestiging van Syntens in Alkmaar. Agrarische ondernemers en anderen die werkzaam zijn op een agrarisch bedrijf, kunnen zich aanmelden voor deze workshops bij DLV Adviesgroep in Zwaagdijk (0228-561900). De workshops zijn in principe alleen toegankelijk voor deelnemers uit Noord-Holland ten noorden van het Noordzeekanaal.