Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-12-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 13.30 u) Dinsdag, 11 december 2001

District Maastricht

Maastricht; been gebroken
Afgelopen maandagmorgen omstreeks 09.00 vond op de Voltastraat in Maastricht een aanrijding plaats. Een 18-jarige bromfietsbestuurder uit Maastricht botste met zijn bromfiets tegen een auto, bestuurd door een 32-jarige automobilist uit Maastricht. De bromfietsbestuurder kwam bij de aanrijding met zijn bromfiets ten val en raakte gewond. Hij werd met een gebroken been per ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Maastricht; fikse bekeuring
Afgelopen maandagnamiddag zag de politie dat op de Musketruwe in Maastricht illegaal vuurwerk werd afgestoken. Toen de politie terplaatse kwam en enkele personen daarop aansprak, zeiden die dat zij dit vuurwerk niet hadden afgestoken doch dat anderen dat hadden gedaan en dat die waren weggelopen. Bij nader onderzoek bleek een van hen, een 17-jarige jongeman uit het Belgische Lanaken vuurwerk (een aantal stuks knalvuurwerk) bij zich te hebben. De politie nam het vuurwerk in beslag en de Belg werd bekeurd met een boete van fl. 110,-. De politie krijgt de afgelopen tijd geregeld (overlast)meldingen van het her en der illegaal afsteken van vuurwerk en zal bij het constateren daarvan c.q. het bij zich hebben van vuurwerk dan ook meteen verbaliserend optreden.

Maastricht; autokraker aangehouden
Personeel van een psycho-medische instelling ontdekte afgelopen maandagmiddag aan de Vijverdalseweg in Maastricht dat er iemand in een geparkeerde auto aan het inbreken was. De man, een 22-jarige Maastrichtenaar werd terplaatse opgehouden in afwachting van de komst van de inmiddels gewaarschuwde politie. Bleek dat bij de auto-inbraak het slot van een autoportier was beschadigd. De politie heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft de auto-inbraak bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.