Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-12-2001 Politieberichten district Sittard (RKey; 13.30 u) Dinsdag, 11 december 2001

District Sittard

Sittard; in gestolen auto
Bij controle afgelopen maandagmiddag op de Walramstraat in Sittard van een tweetal inzittenden van een auto, kreeg de politie aanwijzingen dat de auto waarin zij zaten was gestolen (had geen portiersloten, contactslot verbroken etc.). De automobilist, een 34-jarige Sittardenaar en een mede-inzittende 33-jarige man, eveneens uit Sittard, werden meteen aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Bleek dat de auto waarin de verdachten zaten eind november in Sittard was gestolen. De mede-inzittende Sittardenaar bleek bij nader onderzoek niets vandoen te hebben met de gestolen auto en werd na verhoor in vrijheid gesteld. De 34-jarige Sittardenaar heeft de autodiefstal bekend en de politie stelt verder onderzoek in.

Sittard; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Oude Markt in Sittard ontdekten bij thuiskomst afgelopen maandagmiddag dat was ingebroken. Bleek dat de stereo-installatie, een tv-toestel, de videorecorder en kleding was gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Geleen; weigert medewerking
Een bromfietsbestuurder zonder bromfietshelm trok afgelopen maandagavond op de Mauritslaan in Geleen de aandacht van de politie. Bij nadere controle kreeg de politie aanwijzingen dat de bromfietsbestuurder onder invloed zijn bromfiets bestuurde en ook weigerde de bromfietsbestuurder iedere medewerking ter vaststelling van zijn identiteit. De politie hield de verdachte aan en bracht hem over naar het politiebureau. Tijdens het overbrengen uitte de verdachte bedreigingen in de richting van de agenten. In het politiebureau weigerde de verdachte, een 24-jarige man uit Brunssum iedere medewerking ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Stein; inbraak
Bewoners van een woning aan de Woeringenstraat ontdekten bij thuiskomst afgelopen maandagavond dat was ingebroken. Inbrekers zijn de woning via de achterzijde binnengedrongen en hebben sieraden, twee fietsen en geld gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.