Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-12-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 13.30 u) Dinsdag, 11 december 2001

District Kerkrade

Kerkrade; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen maandagmiddag in een woning aan de Bleijerheiderstraat in Kerkrade trof de politie in de garage bij de woning een hennepkwekerij aan met totaal ruim duizend hennepplanten (ruim 900 stekken en ruim honderd zogenaamde moederplanten). De politie die aanwijzingen had dat er mogelijk hennep werd gekweekt ging maandagmiddag dan ook controleren. Alle hennepplanten werden samen met de aangetroffen apparatuur (groeilampen, transformatoren en afzuigunits) inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; auto inbeslaggenomen, rijbewijs ingevorderd De politie wilde afgelopen nacht, maandag op de Hoogstraat in Landgraaf dinsdagnacht een automobilist controleren echter, vermoedelijk omdat die de politie in het oog kreeg, verhoogde de automobilist de snelheid van zijn auto en trachtte zich aan een controle te onttrekken. Daarbij negeerde de automobilist de door de politie gegeven stoptekens, negeerde het voor hem rode verkeerslicht en reed met dusdanige hoge snelheid waarbij de km-teller van het politievoertuig soms snelheden klokte van 120 km p/u (op de Heerlenseweg). Op een terrein aldaar kon de automobilist vanwege een afgesloten hek niet meer verder rijden en kon de politie de verdachte, een 35-jarige man uit Landgraaf aanhouden. De auto werd inbeslaggenomen en het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.