Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -
Primeur: e-mail via SMS
Twigger biedt als eerste de mogelijkheid om e-mail te lezen via SMS

Amsterdam, 11 december 2001 - Internetdienst Twigger biedt vanaf vandaag de mogelijkheid om via SMS je e-mail op te vragen. Na een snelle en eenmalige aanmeldingsprocedure bel je met 0900-TWIGGER(8944437) of stuur je een SMS naar 4411 om je inbox en e-mails per SMS te ontvangen. Iedereen met een e-mailadres bij een Nederlandse Internetprovider of een toegang tot een eigen mailserver kan gebruik maken van deze dienst. Twigger via SMS is een technische doorbraak op het gebied van e-mail en mobiele telefonie en betekent wederom een primeur voor Twigger.

Hoe werkt het?

Op de website van Twigger, http://www.twigger.nl meld je je snel en simpel aan door het invoeren van je mobiele nummer, e-mailadres en inloggegevens van je provider. Vervolgens kan je afhankelijk van je mobiele telefoonabonnement gebruik maken van een 0900 nummer of SMS om je mail gegevens op te vragen. Klanten van Ben, Dutchtone, Telfort en de pre paid gebruikers van KPN ontvangen hun mailbox per SMS door 0900-TWIGGER(8944437) te bellen. Nadat de inbox ontvangen is kan je kiezen om via hetzelfde telefoonnummer de e-mail op te vragen. Klanten van Libertel en KPN post paid kunnen de mailbox opvragen door het commando TW CHECK te sturen naar 4411. Om een specifiek bericht te lezen stuur je het commando TW GET X (waarbij X het nummer is van het bericht in de inbox die je wil lezen). Zowel het bellen als het sturen van een commando kost de gebruiker Euro 0,55 per keer.

De 4411-methode kan ook vanuit het buitenland worden gebruikt. Op het moment dat de techniek van Ben, Dutchtone, Telfort en KPN pre paid het toelaat kunnen deze klanten ook gebruik maken van de 4411-methode. Verwachting is dat begin van 2002 de meeste operators kunnen worden aangesloten.

SMS laat maar maximaal 160 tekens per bericht toe. Om het gebruikersgemak te verhogen krijg je per commando, indien nodig, twee SMS-jes. In de praktijk zal je hierdoor bijvoorbeeld per keer tussen de 8 en 10 nieuwe berichten in je mailbox zien. Als je meer van je inbox of een specifiek bericht wil lezen, herhaal dan hetzelfde commando via het menu systeem bij 0900-TWIGGER of per SMS naar 4411.

Maak je gebruik van de 4411-methode, dan beschik je over een aantal "advanced options" zoals Delete, Reply, Forward en de mogelijkheid om een nieuw bericht te versturen.

Wie kan het gebruiken:

Iedereen met een e-mailadres bij een Nederlandse Internetprovider kan gebruik maken van de dienst. Daarnaast is er de mogelijkheid voor de ervaren Internet gebruiker om een eigen mailserver in te geven. Dit kan een mailserver voor eigen gebruik zijn of de mailserver van kantoor. De mailserver moet wel op dezelfde manier werken als de mailservers van de providers; via het zogeheten POP protocol.

Wie is Twigger?

Eind september 1998 is Twigger begonnen als Internetdienst die het mogelijk maakt om via een web browser overal ter wereld je e-mail te gebruiken van je provider. Bijzonder aan deze dienst, destijds een wereldprimeur, is dat gebruikers geen registratie moeten doorlopen, noch kennis nodig hebben van configuratiegegevens. Door het invoeren van de gebruikersnaam, wachtwoord en naam van de provider komt je bij Twigger in de inbox van je provider. Hier kan je de e-mail lezen die nog bij de provider staat en er vervolgens mee werken zoals je dat gewend bent van een e-mailprogrammma. Je houdt hierbij je eigen e-mailadres. Een tweede e-mailadres is bij Twigger dus niet nodig.

Na de succesvolle introductie heeft Twigger ook in België, Engeland, Duitsland, Frankrijk en de vier Scandinavische landen haar dienst geïntroduceerd.

Bij de introductie WAP in Nederland door KPN behoorde Twigger tot de eerste groep van WAP sites om vervolgens als tweede in de wereld de WAP advertentie te introduceren in Nederland.

In de nabije toekomst zal Twigger wederom van zich laten horen bij de lancering van nieuwe mobiele diensten.


- EINDE -