Politiebericht Friesland: Friesland 11-12-2001
Politieberichten van 11/12 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Stiens: vrachtwagen in sloot
Dinsdag omstreeks 03.45 uur reed de bestuurder van een vrachtwagencombinatie over de Sudhoekstermiddelweg in de richting van de Stienzerhegedyk. Door de mist zag hij een flauwe bocht in de weg over het hoofd. De bestuurder kwam daardoor met de vrachtwagencombinatie in de sloot naast de weg terecht. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Dronrijp, kwam met de schrik vrij. De vrachtwagen moest getakeld worden. Tijdens de takelwerkzaamheden werd de weg voor het verkeer afgesloten.

Kollum: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Gruttostraat. Hoe men in de auto is gekomen, werd niet duidelijk. Uit het afgesloten dashboardkastje werd een portemonnee met geld gestolen. De eigenaresse, een 30-jarige inwoonster van Kollum, heeft aangifte gedaan.

Workum: aanrijding met lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 08.10 uur vond op de Trekwei onder Workum een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 38-jarige inwoonster van Parrega raakte, doordat het wegdek glad was door opvriezing, in een slip en kwam naast de weg in de sloot tot stilstand. De bestuurster en de twee inzittenden, twee jongens van 16 en 14 jaar, beiden uit Parrega, konden op eigen gelegenheid de auto verlaten. De bestuurster klaagde over pijn in haar heup, terwijl de 16-jarige een wond aan zijn linker pols opliep en de jongste klaagde over pijn aan zijn rechterknie. De auto werd uit het water getakeld.

Oosterwolde: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 10.10 uur reed een 16-jarige jongen uit Oosterwolde met zijn bromfiets over het fietspad van `t Oost in de richting Weperpolder. Op de Bentamaden stond een bestelauto stil op het fietspad. De bestuurder, een 33-jarige inwoner van Wijnjewoude stond stil op het verkeer voorrang te verlenen. De bromfietsbestuurder kon de bestelauto niet meer ontwijken en botste hier tegenaan. De bromfietsbestuurder werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272