Politiebericht Venlo 11-12-2001
Mediaberichten 11 december (15.45 uur)

HELDEN Heldenaar verdacht van ontsteken vuurwerkbommen

HELDEN De politie van Helden heeft maandagavond 10 december een 17-jarige Heldenaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vuurwerkexplosies die op 4 november het Heldense politiebureau en op 27 november de brievenbusconstructie van een appartementencomplex aan het Panningerveld zwaar beschadigden. De verdachte is ingesloten en wordt momenteel verhoord.

Het onderzoek in deze zaak kwam in een versnelling na publicaties in diverse media. Enerzijds een interview over deze zaak in een Heldens lokaal blad en anderzijds de publicaties rondom de vooraankondiging van het opsporingsprogramma De Gouden Tip bij L1-TV. In het programma van dinsdagavond 11 december wordt aandacht geschonken aan genoemde zaken. Omdat de politie niet uitsluit dat er sprake is van meerdere medeplichtigen, wordt dit onderwerp toch behandeld in de uitzending van vanavond en hoopt de politie op tips, die meer licht in deze zaken kunnen brengen.

VENLO Snelheidscontrole

VENLO Maandagmiddag heeft de politie de snelheid gecontroleerd van het verkeer op de Karel van Egmondstraat. Van de 480 gecontroleerde bestuurders reden er 120 harder dan de limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 93 km per uur. Deze snelheid is bij twee verschillende automobilisten gemeten. Opvallend was dat veel bestuurders harder reden dan 70 km per uur.

WEERT Gewonde bij bedrijfsongeval

WEERT Een 45-jarige man uit Budel raakte dinsdagmorgen gewond nadat hij door het plafond van een bedrijf aan de Industriekade was gezakt. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Weert.

De man was in gesprek met werklui die aan het plafond aan het werken waren. Hij stapte hierbij naast de loopplank en viel vervolgens door het plafond naar beneden. Hij kwam ongelukkig terecht op een keukenrek waarna hij op de grond viel. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

MOLENHOEK - Aanranding

MOLENHOEK Een 13-jarige meisje uit Molenhoek fietste op donderdagmorgen 6 december over de Bongerd. Via een klein stukje eenrichtingsweg reed ze in de richting van de nabij gelegen skibaan. Op de eenrichtingsweg kwam een onbekende jongeman haar kant uit. Hij had een integraal helm aan zijn arm hangen. De jongeman hij trok haar van de fiets, omhelsde haar en betaste haar onzedelijk. Door zich krachtig te verweren kon ze vervolgens wegkomen. Op dat moment zag ze een scooter staan met daarop een 2e persoon welke opvallend naar haar lachte. Het meisje kreeg de indruk dat de scooter met de 2e persoon bij haar belager hoorde.

De politie is gestart met een onderzoek en komt graag in contact met mensen die mogelijk informatie hebben die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak. Het signalement van de verdachte jongeman is als volgt: leeftijd: 17 à 18 jaar, opvallend groot; ongeveer 1.90 meter, normaal postuur, lichtbruin haar met scheiding in het midden, sluik vallend tot over de oren en hij had opvallend blauwe ogen. Hij droeg een zwarte jas met een Nike teken en de helm die hij bij zich had was opvallende rood van kleur; het welbekende Ferrari-rood. De politie in Gennep is bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844 (30 ct per minuut).