Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 11 december 2001

Drie nieuwe ereleden!

WOERDEN - 11 December 2001 - Als eerbetoon voor hun jarenlange inzet binnen de vereniging zijn tijdens de ledenraadsvergadering op 11 december Theo Chang, Fred Paap en John de Klein tot erelid van Koninklijk Horeca Nederland benoemd. Een oorkonde en gouden speld symboliseren de grote waardering die voorzitter Jan Geenemans als volgt verwoordde: "Deze personen hebben jarenlang enorm veel inzet getoond voor de vereniging, zijn ambassadeur voor onze branche en hebben bijgedragen aan de verbetering van het imago van de horeca". Koninklijk Horeca Nederland heeft nu 27 ereleden in haar midden.

Een greep uit hun bestuurlijke activiteiten:

Theo Chang van China Delight te Scheveningen

Theo Chang is sinds de oprichting van de sector Chinees-Indische bedrijven bestuurlijk actief voor de sector. Hij heeft een grote rol gespeeld bij de professionalisering van het Chinese horecavakmanschap en aan de bestrijding van de criminaliteit in deze sector. Hij is een markant en moedig bestuurder met grote betekenis voor zijn sectorgenoten.

Fred Paap van café Koper te Zandvoort

Fred Paap is sinds 1978 bestuurlijk actief voor Koninklijk Horeca Nederland. Hij heeft Koninklijk Horeca Nederland op meer dan 30 verschillende posities vertegenwoordigd. Met name voor het cafébedrijf heeft hij zich gemanifesteerd als een bestuurlijke vervechtersjas. Zijn werk voor de vereniging en voor de sector café/barbedrijven in het bijzonder heeft daardoor grote blijvende waarde.

John de Klein van Regio Noord-en Midden Limburg te Geijsteren

John de Klein heeft vooral voor lokale besturen veel secretariële posities vervuld, dè plekken waar het ondankbare werk gedaan wordt. Hij heeft zich een strijdbaar bestuurder getoond, vooral op het gebied van paracommercialisme, waartegen hij jarenlang met veel vuur het regionale verzet aanvoerde. Hij zit bijna 10 jaar in de Ledenraad en heeft daarnaast in verschillende commissies waardevol verenigingswerk verricht op de terreinen financiën, milieu- en wet-en regelgeving.