Gemeente Leeuwarden

Advies aan gemeenteraad geen bezwaar aan te tekenen tegen afwijzing monumentstatus Bonifatiushospitaal ¦ Verlenging oude dienstregeling stadsdienst tot 1 maart 2002 ¦ Wijziging portefeuilleverdeling collegeleden ¦ Herstelwerkzaamheden aan de Buitenschool ¦ Woningbouw in Wirdum ¦ Subsidieverzoek buurtconcierge in Huizum West ¦ Aangepast stedenbouwkundig plan Vegelinbuurt gereed

Advies aan gemeenteraad geen bezwaar aan te tekenen tegen afwijzing monumentstatus Bonifatiushospitaal

Het college van b. en w. van Leeuwarden adviseert de gemeenteraad geen bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van de minister van OC&W om het Bonifatiushospitaal niet aan te wijzen als rijksmonument. Daarmee wil het college stagnatie voorkomen in de dringend gewenste planvorming rond de herontwikkeling van het ziekenhuisterrein voor woningbouwdoeleinden. Het is vrijwel uitgesloten dat een bezwaarprocedure alsnog zal leiden tot toewijzing van de gewenste monumentenstatus.

Besluit: 11 december 2001.

Verlenging oude dienstregeling stadsdienst tot 1 maart 2002

Het college van b. en w. heeft besloten om de thans geldende dienstregeling voor de stadsdienst te verlengen tot 1 maart 2002. De reden is dat de levering van de nieuwe bussen waarmee de dienstregeling gereden zou worden vertraging heeft opgelopen.

In Leeuwarden is het afgelopen jaar het openbaar vervoer aanbesteed. Tegelijkertijd is een nieuw openbaar vervoersysteem ontwikkeld; dit gaat uit van een Sternet en een Servicenet. Een vereiste voor invoering van het Servicenet is de beschikbaarheid van nieuwe lagevloerbussen die toegankelijk zijn voor rolstoelers en WVG gerechtigden. De leveringsdatum van deze speciale bussen werden door de fabriek niet gehaald. Daarom is besloten de startdatum te verschuiven naar 1 maart 2002, zodat een goede start gemaakt kan worden met het nieuwe Openbaar vervoersysteem en hier goede informatie en communicatie over gegeven kan worden. Het feit dat de lagevloerbussen 2 maanden later worden ingezet bespaart Arriva 75.000,- ( 34.033,52). De gemeente Leeuwarden en Arriva zijn overeengekomen dat dit bedrag voor een deel gecompenseerd wordt aan de doelgroep door het beschikbaar stellen van vrij-vervoer-bonnen ( 10.000,- 4.537,80) en een deel aan de gemeente voor de exploitatie van de FEC Citybus ( 65.000,- 29.495,71)), waarmee bezoekers van de binnenstad gratis worden vervoerd tussen het parkeerterrein bij het FEC-gebouw en het centrum.

Besluit: 11 december 2001.

Wijziging portefeuilleverdeling collegeleden

Met de komst van Roel Sluiter als vijfde wethouder is het college vanaf 18 december weer compleet. De heer Sluiter neemt de plaats in van Hermien de Haan die op 19 november jl. haar aftreden bekend maakte in verband met de belastingkwestie. In het college is overeengekomen dat wethouder Sluiter verantwoordelijk is voor Grote Stedenbeleid (fysieke pijler, sociale pijler), Volkshuisvesting/Stedelijke Vernieuwing, Maatschappelijke Opvang, Verslavingszorg en Welzijn (incl. minderheden). De portefeuilles Financien en Onderwijs die voordien door wethouder De Haan werden behartigd gaan naar Wethouder Krol.

Besluit: 11 december 2001.