Gemeente Utrecht

Openingsfanfare voor muziekhuis Lombok Muziekverenigingen K.U.D.O. en De Bazuin krijgen een nieuwe oefenruimte

Met een fanfare samengesteld uit leden van K.U.D.O. en De Bazuin wordt op woensdag 12 december 2001 het Muziekhuis Lombok muzikaal geopend. Het muziekhuis op de Makasserstraat 84 is de nieuwe oefenruimte van deze verenigingen. Daarnaast is het een accommodatie voor allerlei aan de wijk gebonden culturele- en kunstactiviteiten. Met name repetities voor muziek, zang, dans, toneel, maar bijvoorbeeld ook voor kleine concerten, workshops op het gebied van de beeldende kunst en symposia.

Het voormalige houten gymnastiekgebouwtje is met verbouwingssubsidie van de gemeente Utrecht, afdeling Culturele Zaken en met Europese gelden omgevormd tot accommodatie met een geluidsgeïsoleerde grote zaal, een kleine lesruimte en met een aanbouw van bergingen en erkers.

De grote zaal en de kleine repetitieruimte worden per dagdeel verhuurd. Op doordeweekse avonden repeteren de muziekverenigingen De Bazuin en K.U.D.O. in de nieuwe, geluidsgeïsoleerde zaal.

Het nieuwe muziekhuis is in het beheer van SWK Atelierbeheer. SWK houdt zich bezig met de bemiddeling, de verhuur en het beheer van werk-, oefen- en presentatieruimten voor kunstenaars en kunstinstellingen in Utrecht. Er worden ongeveer 225 ateliers en oefenruimten verhuurd in de stad verspreid over ruim 20 gebouwen.

Programma opening

15.30 uur Ontvangst

15.45 uur Welkomstwoord door de heer B. Mertens, directeur SWK Kunsthuisvesting

15.50 uur Inleiding op de verbouwing door R. van den Berg, architect

15.55 uur Openingswoord door de heer P. Bouman, voorzitter De Bazuin

16.00 uur Officiële opening door de wethouder van Cultuur, de heer T. Gispen

Openingsfanfare door leden van K.U.D.O. en De Bazuin

16.30 - 18.30 uur Open Huis, met concerten om respectievelijk 17.00 uur en 18.00 uur door leden van K.U.D.O. en De Bazuin