Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-12-2001
Persbericht Regionaal, 09.50 uur

Senioren en veiligheid

UTRECHT In seniorencomplex Nieuw Plettenburgh in Utrecht woonden op dinsdagmorgen en middag 11 december ongeveer 150 ouderen een voorlichtingsbijeenkomst bij over hoe zij hun eigen veiligheid kunnen bevorderen.

Twee jaar geleden werd binnen de Politie regio Utrecht het project Senioren en Veiligheid opgestart door het regionale bureau Veiligheid en Preventie.Inmiddels zijn ruim 5000 senioren in de regio geïnformeerd over het voorkomen van criminaliteit en hoe men zich kan behoeden voor ongevallen op straat en in de woning.

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgen de mensen onder andere tips over hoe ze kunnen omgaan met verkopers aan de deur. Ook wordt ingegaan op de beveiliging van hun woning en komt aan de orde hoe zij zich veiliger op straat kunnen bewegen.

Dinsdag 11 december droeg het bureau Veiligheid en Preventie de activiteiten met betrekking tot Senioren en Veiligheid over aan de diverse politiedistricten. Ieder district beschikt over een preventiecoördinator, die vanaf heden de voorlichtingsactiviteiten aan senioren zal overnemen.

Instellingen die in deze informatiebijeenkomsten zijn geïnteresseerd, kunnen contact opnemen met de plaatselijke politie, bereikbaar via 0900-8844.