Provincie Utrecht

Persbericht
1008025200

Provinciaal milieubeleidsplan twee jaar verlengd

Gedeputeerde staten hebben besloten het provinciaal milieubeleidsplan 1998 -2002 met twee jaar te verlengen. Het plan is in december 1997 vastgesteld voor vier jaar en de geldigheid loopt aan het eind van dit jaar af. Op dit moment wordt gewerkt aan de voorbereidingen voor het nieuwe milieubeleidsplan.

Naast het nieuwe milieubeleidsplan werkt de provincie ook aan drie andere strategische plannen: het streekplan, het waterhuishoudingsplan en het strategische mobiliteitsplan Utrecht. Provinciale staten hebben er voor gekozen om de vier strategische plannen gelijk op te laten lopen. Daarmee hopen ze de inhoud en de totstandkoming van de plannen optimaal op elkaar op elkaar af te kunnen stemmen. Om het nieuwe milieubeleidsplan gelijk op te laten lopen met de andere strategische plannen stellen GS nu voor om het huidige plan met maximaal twee jaar te verlengen.

Op dit moment wordt intern gesproken over de doelstellingen en ambities voor het nieuwe milieubeleid. In het voorjaar van 2002 zal de provincie de discussie aangaan met externe partners. Eind 2002 zal het ontwerp voor het nieuwe milieubeleidsplan plan gereed zijn, zodat de statencommissies zich begin 2003 over het ontwerp-plan kunnen buigen. Daarna volgt in het voorjaar van 2003 de officiële inspraakperiode en kunnen provinciale staten in de tweede helft van 2003, dus na de verkiezingen, het plan definitief vaststellen.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Karin Obdeijn, 030 - 258 2192 of per e-mail:
karin.obdeijn@provincie-utrecht.nl .