Gemeente Amerongen

Haalbaarheidsonderzoek
Multifunctioneel Gebouw

Het gemeentebestuur van Amerongen heeft al enige tijd plannen tot het realiseren van een multifunctioneel gebouw in het dorp Amerongen. De gemeenteraad heeft besloten een onderzoek in te stellen naar de haalbaarheid van een dergelijk gebouw.
Aanleiding voor het realiseren van een multifunctioneel gebouw is dat diverse instellingen en verenigingen te kampen hebben met een ruimtegebrek of met huisvesting die niet meer aan de huidige of toekomstige eisen voldoet.

Een multifunctioneel gebouw kan daarvoor een oplossing bieden. Niet alleen is het doelmatiger om een gebouw te maken dat op meerdere tijdstippen door verschillende groepen gebruikt kan worden. Het kan ook voordelen opleveren, zoals samenwerking tussen diverse instellingen.

Het realiseren van een dergelijk gebouw kent vele facetten. Het moet uiteraard op een goede locatie liggen. Het moet betaalbaar zijn. Maar verreweg het belangrijkste is dat het een gebouw is dat aansluit op de behoeften van de gebruikers. Om die reden is op basis van een voorlopige analyse een lijst opgesteld van instellingen en verenigingen die mogelijk gebruik kunnen maken van het nieuwe gebouw. Met deze instanties worden gesprekken gevoerd om na te gaan of er inderdaad belangstelling bestaat voor het multifunctioneel gebouw en wat daarbij de wensen zijn.

Het multifunctioneel gebouw sluit aan bij de gedachten van de Rijksoverheid om te komen tot meer integraal beleid. In zo'n gedachte past bijvoorbeeld dat buitenschoolse opvang, buurthuiswerk en bibliotheek gezamenlijk gebruik maken van een internetruimte. Aan de instellingen en verenigingen wordt gevraagd hoe zij over dit beleid denken en welke rol dit beleid mogelijk gaat spelen bij de toekomstige huisvestingsbehoefte.

De gemeente wil graag van de instellingen en verenigingen weten wat hun wensen zijn, maar is daarnaast ook erg benieuwd naar de ideeën en wensen van u als privépersoon of ondernemer.
Als u hierover met de gemeente van gedachten wilt wisselen, dan kunt u contact opnemen voor 15 december 2001 met mevrouw M. Kaat, telefoonnummer 469662 of met de heer W.van den Hatert, telefoonnummer 469646.

U kunt uw ideeën of wensen ook mailen aan het adres: m.kaat@amerongen.nl of w.van.den.hatert@amerongen.nl