Gemeente Emmen

12-12-2001

Grote belangstelling voor bromfietscursus
Start bromfietscursus

Op woensdagavond 12 december aanstaande om 19.00 uur, start op het verkeerspark aan de Karel Doormanstraat 15, de bromfietscursus voor kinderen vanaf vijftien en een half jaar. De cursus is een gezamenlijk initiatief van 3VO en de gemeente Emmen.

Onlangs konden kinderen vanaf vijftien en een half jaar zich aanmelden voor een praktijkcursus bromfietsrijden. De curusus wordt gegeven door erkende rijschoolhouders die speciaal gecertificeerd zijn om deze bromfietscursussen (onder auspiciŽn van 3VO) te mogen geven. Het aantal aanmeldingen (85) overtrof verre de in eerste instantie dertig beschikbare plaatsen. De kandidaten die met deze eerste cursus niet aan de beurt komen zijn op een wachtlijst geplaatst en krijgen een uitnodiging voor de twee cursussen die begin volgend jaar starten.

Doel van de bromfietscursus is het verhogen van de verkeersveiligheid zowel voor de cursisten zelf als voor de overige weggebruikers. Daartoe leren de cursisten een goede beheersing van de bromfiets en een verantwoord weggedrag. De cursisten krijgen naast het oefenen in rijvaardigheid ook (verkeersregel)theorie.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen