Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 12 december 2001


Botsing fietsers Lisse (D1)
Een 62-jarige man uit Lisse is dinsdag 11 december rond 15.00 uur gewond geraakt voor de fietstunnel op de Achterweg. De man reed op zijn racefiets en zag te laat dat een 15-jarige fietster uit Sassenheim vaart minderde. Dat deed zij omdat zij schrok van een rookbom op het talud werd afgestoken. Een botsing was het gevolg. De man is overgebracht naar het LUMC.

Peuter overlijdt na aanrijding Oegstgeest (D1)
Een 1½ jaar oud jongetje uit Oegstgeest is dinsdag 11 december overleden na een aanrijding op de Endegeesterstraatweg, op het terrein van Endegeest. De aanrijding vond rond 16.30 uur plaats. De vermoedelijke bestuurder is aangehouden. Het kind is direct naar het LUMC overgebracht waar het een half uur later is overleden. Het onderzoek naar de precieze toedracht van de aanrijding loopt nog. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Getuigen kunnen zich melden aan het politiebureau in Katwijk of bellen via 071-4090103 (24 uur per dag).

Overval Noordwijkerhout (D2)
Een 53-jarige man is dinsdag 11 december overvallen in zijn woning aan de Duinschooten. Twee onbekende mannen drongen zijn woning rond 19.30 uur binnen. De man werd gekneveld en onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen tot bekendmaking van zijn pincode. Hierna hebben de mannen de woning verlaten. Het slachtoffer kon zichzelf bevrijden en heeft zich bij de politie gemeld.

Aanhouding na diefstal Leiden (D4)
Een 16 jarige Amsterdammer is dinsdag 11 december omstreeks 20.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal. Agenten zagen jongelui het station uitrennen en hoorden vervolgens een conducteur roepen dat er iemand een tas gestolen had. Agenten konden de Amsterdammer aanhouden en overdragen aan de spoorwegpolitie.

Auto te water Leiden (D4)
Passanten hebben dinsdag 11 december omstreeks 23.45 uur een auto te water aangetroffen in de Stille Rijn aan de Nieuwe Rijn. Niemand had gezien dat hij te water was geraakt en dus zijn de duikers van de brandweer te water gegaan of er nog iemand in het voertuig zat. Dit was niet het geval. Vermoedelijk stond de auto geparkeerd en vervolgens in het water gerold.

Woningbrand Hazerswoude-dorp (D3)
Dinsdag 11 december omstreeks 23.30 uur vond kwam een brandmelding binnen over een woning aan de Hoogeveenseweg. De uitslaande brand werd bestreden door de brandweer van Hazerswoude, Benthuizen en Alphen aan den Rijn. De bewoners van het pand konden zichzelf in veiligheid brengen. De 56-jarige hoofdbewoner is ter observatie opgenomen in het Lageland Ziekenhuis. De hele bovenverdieping is uitgebrand. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de brand. De Hoogeveenseweg is vanaf de kruising Gemeneweg en aan de kant van Boskoop twee uur afgesloten geweest voor het verkeer.

Verkeersongeval Zwammerdam (D3)
Op de Ziendeweg heeft gisterenmiddag, 11 december rond 15.15 uur, een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Een 53-jarige man uit Bodegraven reed in zijn personenauto over de Ziendeweg, vanuit de richting Zwammerdam. Een 18-jarige automobilist uit Rotterdam, reed hem tegemoet. In de auto van de man uit Rotterdam bevonden zich nog drie inzittenden, een 18-jarige, een 19-jarige en een 22-jarige vrouw uit Rotterdam. Na het sluisje aan de Ziendeweg kwamen beide voertuigen, door een nog onbekende oorzaak, met elkaar in botsing. Ten tijde van de aanrijding was er sprake van zeer dichte mist met een zicht van minder dan 50 meter. De personenauto van de bestuurder uit Rotterdam is daardoor te water geraakt. Alle inzittenden konden zelf uit het voertuig kruipen. Een van de inzittenden is met toraxletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeersongeval Alphen a/d Rijn (D3)
Op het kruispunt Oranje Nassausingel en Korenmolen heeft gisterenmiddag, 11 december rond 15.30 uur, een kop-staart aanrijding plaatsgevonden. Een 20-jarige man uit Alphen a/d Rijn kon bij de verkeerslichten niet op tijd remmen, waardoor hij tegen de auto van een 57-jarige man uit Alphen a/d Rijn reed. De 57-jarige man is met nek- en rugklachten door de ambulance naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Controle bijzondere wetgeving Schoonhoven (D2)

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326

Diefstal uit woning Gouda (D2)
In een woning aan de Ijssellaan werd tussen maandag 10 december 23.30 uur en dinsdag 11 december 05.00 uur ingebroken. Vermoedelijk wist men de woning binnen te komen door middel van hengelen via de voordeur. Weggenomen werd een tas met een portemonnee.
Uit een woning aan de Rossinistraat werd door een insluiper op dinsdag 11 december tussen 10.00 en 21.30 uur een aantal goederen weggenomen. De bewoner mist sieraden, een videorecorder en cd's.

Beroving scooter Gouda (D2)
Een 17-jarige man uit Gouda heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn scooter op dinsdag 11 december omstreeks 14.15 uur. De Gouwenaar reed op het Omlooppad komende uit de richting van de Groen van Prinsterensingel. De Gouwenaar reed over het midden gedeelte van het pad tussen twee personen door. De Gouwenaar werd plots beetgepakt en van de scooter getrokken door de twee personen en gingen er met zijn scooter vandoor. Zij reden weg in de richting van het Schermerhornpad. De politie is op zoek naar getuigen.

Kop-staart aanrijding Reeuwijk (D2)
Bij een kop-staart aanrijding op dinsdag 11 december omstreeks 14.30 uur raakte een 26-jarige automobilist uit Rotterdam gewond. Een 21-jarige bestelbusbestuurder uit Nijverdal reed over de Gousestraatweg komende uit de richting van de Reeuwijksehoutwal. Voor hem reed de Rotterdammer. De bestelbusbestuurder had te laat in de gaten dat de bestuurder voor hem afremde en stilstond. Een aanrijding was het gevolg. De Rotterdammer klaagde over pijn in de nek en de onderrug en zou zich onder behandeling laten stellen.

Beroving-straatroof Gouda (D2)
Een 21-jarige fietser uit Gouda is op dinsdag 11 december omstreeks 20.00 uur beroofd van een videoband en een fles drank. De Gouwenaar fietste over de Lange Groenendaal toen een twee jongens op een scooter voorbij kwamen rijden. In het voorbij rijden werd een tas met de goederen uit zijn handen getrokken. De jongens zijn er vervolgens vandoor gegaan via de Lange Groenendaal, de Lage Gouwe, de Nieuwe Haven over de brug. De politie is op zoek naar getuigen.
Een 32-jarige fietser uit Gouda deed eveneens aangifte van beroving van een attachékoffer die hij op zijn bagagedrager droeg en met een hand vasthield. Omstreeks 20.45 uur reed de fietser over de Bloemendaalseweg in de richting van de Groenhovenweg toen plots de attachékoffer werd weggetrokken door jongens op vermoedelijk een bromfiets. De fietser kwam ten val en liep een wond op aan een wenkbrauw. De politie stelt een onderzoek in naar de berovingen.