Provincie Zuid-Holland

12-12-2001
Aanvang sloop in Berkel en Pijnacker voor N 470

Aan de Klapwijkseweg, de Rodenrijseweg en de Laan van Koot in Berkel en Rodenrijs en het Klapwijkselaantje en de Berkelseweg in Pijnacker wordt in de komende weken een aantal panden afgebroken. Dit gebeurt volgens de principes van Duurzaam Bouwen, waar ook slopen onder valt. De sloop is nodig voor de aanleg van de provinciale weg N 470, tussen Zoetermeer en Delft.

In de zogenaamde vóórsloop wordt materiaal dat nog bruikbaar is verzameld. Dit wordt gedaan door een gespecialiseerd bedrijf. Hierna wordt hetgeen is overgebleven verder afgebroken. Daarbij worden de verschillende restmaterialen gescheiden afgevoerd om verdere verwerking mogelijk te maken. Voor het eind van het jaar is de sloop afgerond.

De N 470 is de nieuw aan te leggen provinciale weg tussen Zoetermeer, Delft en Rotterdam.
Bij de aanleg van de N 470 speelt Duurzaam Bouwen een belangrijke rol. Duurzaam Bouwen staat voor het ontwikkelen en beheren van de gebouwde omgeving met respect voor mens en milieu. In alle fasen van de bouw is maximale aandacht voor het milieu. Dat geldt van ontwerp en voorbereidende activiteiten tot en met aanleg en gebruik. De voorbereidingen voor de uitvoering zijn in volle gang. In het tweede kwartaal van 2002 wordt gestart met de aanleg van de weg.