Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-12-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 12 december 2001

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: brand in leegstaande woning
In een leegstaande twee-onder-één kap woning aan de Brugstraat in Stadskanaal ontstond dinsdagnacht door nog onbekende oorzaak brand. De brandweer rukte uit maar moest de beide woningen, waarvan een deel als opslagruimte werd gebruikt, gecontroleerd laten uitbranden. Een naast gelegen, zelfde type woning, was deels wel bewoond. Uit voorzorg zijn de bewoners van deze woning gewekt en hebben hun huis tijdelijk verlaten. Na de bluswerkzaamheden konden ze terug. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Winschoten: auto te water
Doordat hij probeerde uit te wijken voor een overstekend dier raakte een 37-jarige automobilist uit Winschoten dinsdagmiddag de controle over zijn auto kwijt op de A7 bij Winschoten. De wagen van de Winschoter sloeg over de kop en kwam op de kop in een naast de weg gelegen sloot terecht. De bestuurder kon zelf uit de wagen klimmen. Na onderzoek door ambulancepersoneel bleek hij geen noemenswaardige verwondingen te hebben opgelopen. Zijn auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Stadskanaal/Musselkanaal: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdagmiddag snelheidscontroles gehouden op de Unikenstraat in Stadskanaal en op de Schoolstraat in Musselkanaal. Honderddrieënnegentig bestuurders werden in Stadskanaal op snelheid gecontroleerd. Van hen reden 24 harder dan de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur. In Musselkanaal passeerden 305 voertuigen de politieradar. Vijfentwintig bestuurders reden te hard en krijgen bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur. Ook hier mag 50 worden gereden.

Veendam: kind gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan het Egypteneinde in Veendam is dinsdagmiddag een 14-jarige meisje uit Muntendam gewond geraakt. Het kind reed op haar fiets in de richting van Meeden en wilde linksaf slaan en Oosterweg inrijden. Een achteropkomende auto, bestuurd door een 62-jarige man uit Meeden kon een aanrijding niet meer voorkomen en boste tegen het kind aan. Ze kwam te vallen en moest met rug- en nekklachten voor onderzoek naar een ziekenhuis worden gebracht.

Wildervank: auto te water
Een 34-jarige automobilist uit Oude Pekela belandde maandagmiddag met zijn auto in het water van het Oosterdiep langs de Nijverheidsstraat in Wildervank. De man moest met zijn wagen om een tegemoetkomende auto heenrijden die stilstond om linksaf te slaan. Deze auto, bestuurd door een 33-jarige man uit Eexterveen, stond voorgesorteerd gedeeltelijk op de rijstrook van de Pekelder. In het voorbijgaan schampten beide wagen elkaar waarna het slachtoffer de controle over zijn auto verloor en het water inreed. Hij kon zelf zijn auto verlaten en raakte niet gewond. De auto is door een berger uit het water getakeld.

Hoogezand: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagnacht in de Meint Veningastraat in Hoogezand een 23-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.77 promille alcohol uit. Na verhoor is de Hoogezandster met een dagvaarding en een rijverbod van 9 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Groningen: 24 tips Opsporing Noord
Naar aanleiding van het televisieprogramma Opsporing Noord zijn dinsdagavond 24 tips bij de politie binnengekomen. Alle getoonde zaken leverden meerdere tips op. De meeste tips werden gemeld na het tonen van beelden van een vechtpartij in de Poelestraat in Groningen en naar aanleiding van het onderwerp over de mishandeling van een jonge vrouw op de Trompbrug in Groningen. Ook in de andere beide zaken werden mededelingen aan de politie gedaan. De politie begint vandaag met het natrekken van de tips.

Woldendorp: aanhoudingen in brandstichtingzaak
De politie heeft dinsdagmorgen een 16-jarige jongen en een 22-jarige man, beiden uit Woldendorp aangehouden in het onderzoek naar de brandstichtingen in een kledingcontainer bij een supermarkt, bij de kantine van de voetbalvereniging en in een school aan de B. Garreltsweg in Woldendorp. De beide verdachten konden worden aangehouden naar aanleiding van het ingestelde onderzoek waarbij de politie veel medewerking kreeg van de inwoners van Woldendorp. Op basis van meerdere getuigenverklaringen konden de verdachten in de loop van de ochtend worden opgepakt. Ze zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten. De politie beschikt inmiddels over een gedeeltelijke bekentenis. De verdachten worden deze week voorgeleid aan de rechter commissaris Het politieonderzoek wordt voortgezet.

Groningen: verstoring van de nachtrust
In de woning van een 38-jarige man aan de Paterswoldseweg nam de politie dinsdagnacht een geluidsinstallatie mee. Buurtbewoners hadden geklaagd over luide muziek midden in de nacht. De overlastveroorzaker vertelde aan de agenten geen rekening met de buurt te willen houden. Om de nachtrust te laten weerkeren werd de installatie naar het bureau getransporteerd.

Groningen: man onder de verf na ruzie
In en woning aan de Nicolaas Beetsstraat kreeg een 39-jarige Stadjer na een ruzie met een 40-jarige plaatsgenoot een klap met een blik witte verf. Gevolg was dat de man verwondingen in het gezicht kreeg en dat het verfblik openging. Hij kwam volledig onder de verf te zitten en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De 40-jarige man en een 41-jarige vrouw die ook betrokken was bij de ruzie in de woning werden aangehouden.

Groningen: winkeldief bedreigt beveiligingsbeambte De politie hield dinsdagochtend een 19-jarige man zonder vaste verblijfplaats aan die in een doe-het-zelfzaak aan het Sontplein een beveiligingsbeambte bedreigde met een verfkrabber. De beveiligingsman had gezien dat de man die in het gezelschap was nog twee mannen een tas met goederen wegnam uit een woonwarenhuis aan het Sontplein. In de doe-het-zelfzaak bedreigde de zwerver de beambte en gingen de mannen ervan door. Op het Sontplein werd de verdachte die zich hevig verzette aangehouden.

Groningen: vrachtwagencombinatie op de kop op de A7 Een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oldekerk raakte dinsdagavond op de A7 tussen Groningen-Zuid en Haren aan het slingeren en de aanhanger geladen met krulpulp sloeg om. De chauffeur kwam er zonder verwondingen af maar de opruim- en bergingswerkzaamheden duurden vele uren en veroorzaakten de nodige verkeersoverlast. Een rijbaan werd voor langere tijd afgesloten.

Groningen: man aangehouden voor huiselijk geweld De politie kreeg dinsdagmiddag een melding van een ruzie waarbij geslagen werd in een woning aan de Hyacintstraat. Ter plaatse trof de politie een 32-jarige vrouw en een 4-jarig jongetje aan die mishandeld waren door de 35-jarige vader van het gezin. Uit onderzoek bleek dat de man enkele dagen geleden een geopende thermoskan gevuld met hete thee naar zijn vrouw en kind had gegooid. Beide hadden brandwonden opgelopen. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: bromfietscontrole
Op de Korreweg werd dinsdagmiddag een brom/snorfietscontrole gehouden. Van de 24 voertuigen bleken er 8 geen gebreken of andere onvolkomenheden te hebben. Van 14 brommer lag het vermogen te hoog. Bij 8 bestuurders droegen de helm niet goed of geheel niet. Ook kon er
1 bromfietser geen certificaat tonen. Verder werd er een bekeuring uitgeschreven voor het onterecht voeren van een oranje plaat.

Groningen: verslaafde vrouwen opgepakt
Twee verslaafde vrouwen (32 en 34 jaar uit Groningen) werden dinsdagochtend aangehouden in de Bloemstraat omdat ze in drugs handelden. Zij waren in bezit van gebruikershoeveelheden cocaïne. Nadat de beide vrouwen verklaringen hadden afgelegd weden zij op vrije voeten gesteld. Buiten het bureau stond de 32-jarige vrouw de andere vrouw op te wachten en zij sloeg en schopte. Opnieuw werd de 32-jarige vrouw aangehouden, ditmaal voor mishandeling. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 30 ct/min ).