Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur
Ongeregeldheden supporters FC Utrecht / Exelsior

UTRECHT Na afloop van de wedstrijd FC Utrecht Exelsior ontstonden dinsdagavond ongeregeldheden tussen de supportersgroepen van beide clubs.

Omstreeks elf uur verzamelde een groep FC Utrecht supporters zich bij de bussen van de tegenpartij. De politie sommeerde de ongeveer 200 supporters door te lopen echter een gedeelte bleef staan en wenste niet weg te gaan. Op het moment dat de bussen van Exelsior wilde vertrekken werd er met stenen en flessen gegooid.

Om de supporters van Exelsior een veilige aftocht te garanderen werden politiemensen rondom de bussen geposteerd. Omdat de stenenregen bleef aanhouden werd door de politie een aantal charges uitgevoerd. Tijdens de charges werden een tiental mensen gebeten door politiehonden. Een `supporter` van FC Utrecht moest voor bijtwonden naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. De politie hield één `supporter` aan voor het gooien van stenen naar de politie. Het betrof een 24-jarige man uit Utrecht. Omdat tijdens de wedstrijd al duidelijk werd dat de groepen van plan waren de confrontatie op te zoeken, heeft de politie extra politiehonden en paarden naar het stadion laten komen. In totaal werden 16 honden en 12 paarden ingezet om de rust te doen wederkeren.

Steekpartij op school

UTRECHT Op dinsdagmiddag kreeg de politie een melding dat er naar aanleiding van een ruzie een steekpartij had plaatsgevonden op een school aan de Amerikalaan.

Omstreeks kwart voor één trof de politie een 25-jarige man uit Utrecht aan. De man was met een mes in zijn borst gestoken. Getuigen verklaarde dat een 22-jarige man uit Utrecht ruzie had gekregen met een 18-jarige plaatsgenoot. Op het moment dat de 22-jarige verdachte wilde steken sprong het 25-jarige slachtoffer tussen de mannen om de ruzie te sussen. Hierbij werd hij geraakt door het mes.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het Diakonessenziekenhuis. Uiteindelijk bleken de verwondingen mee te vallen. Hij zal in de loop van woensdag naar huis mogen. De politie onderzoekt de aanleiding voor de ruzie.

Inbrekers gepakt

UTRECHT Bij de politie kwam in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 december een melding binnen dat er ingebroken werd in een buurthuis aan de Gambiadreef.

Onderweg naar de locatie kreeg de politie van een getuige door dat de mannen het pand uitgerend waren in de richting van het park. Ter plaatse zagen agenten omstreeks kwart voor twee een aantal mannen het park in lopen.

Na een korte zoektocht werd in een tuin aan de Boadreef een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden. Het park werd door de politie afgezet. Na verloop van tijd kwam een tweede verdachte een 20-jarige man uit Utrecht uit het park lopen. De man werd eveneens aangehouden.

Een mogelijke derde verdachte werd door de politie niet meer aangetroffen.

Brand in flatwoning

UTRECHT Dinsdagmiddag ontstond er brand in een woning aan de Marshalllaan.

Omstreeks tien over twee kreeg de politie een melding van een getuige dat er rook uit de woning kwam. Ter plaatse bleek dat de bewoner niet in het pand aanwezig was. De brandweer had de brand snel onder controle. Bewoners van een aantal woningen werd verzocht die te verlaten. Na de bluswerkzaamheden kon iedereen weer terug zijn woning in. De schade aan de woning bleef beperkt.

In de nacht van 11 op 12 december melde zich de 32-jarige bewoner van de flatwoning aan de Marshalllaan. De man verklaarde tegenover de politie dat hij zelf de brand had aangestoken in zijn slaapkamer. Een echte reden hiervoor kon de man niet opgeven. Hij werd aangehouden en voor verder verhoor ingesloten.