Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-12-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 11.00 uur
Aanrijding letsel

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op dinsdagochtend vond omstreeks half acht een ongeval plaats waarbij een 17-jarig meisje uit Wijk bij Duurstede gewond raakte. De 17-jarige reed op haar bromfiets over de Kortland. Op de Kortland reed ook een 34-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede. De 34-jarige sloeg op een gegeven moment af en liet hierbij de 17-jarige niet voor gaan. Een aanrijding volgde en de 17-jarige raakte gewond aan haar kin en hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Verkeerscontroles

RHENEN- Op dinsdagochtend werd van half acht tot twaalf uur een verkeerscontrole gehouden op de Grebbeweg. Hier passeerden 2646 voertuigen de controlepost en 175 reden harder dan de maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 kilometer per uur.

AUSTERLITZ- Op dinsdagochtend werd van half tien tot twaalf uur een verkeerscontrole gehouden op de Woudenbergseweg. Hier passeerden 895 voertuigen de controlepost en 103 reden harder dan de maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 130 kilometer per uur.

LEERSUM- Op dinsdagmiddag werd van half een tot kwart over drie een snelheidscontrole gehouden op de Rijksstraatweg. Hier passeerden 1572 voertuigen de controlepost en reden er 114 harder dan de toegestane 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 kilometer per uur.

VEENENDAAL- Op dinsdagavond werd een 42-jarige man uit Renswoude aangehouden omdat hij onder invloed op een snorfiets reed. Surveillerende agenten zagen de man rijden op een snorfiets over de Verlengde Spoorlaan en controleerden hem. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken en hij blies op het bureau 0.80 promille. Met een bekeuring op zak van 160 gulden kon hij het bureau weer verlaten.

Grote bromfietscontrole

VEENENDAAL/RENSWOUDE- Op dinsdagmiddag en avond werd een grote bromfietscontrole gehouden op de Schoolstraat, Verlengde Sportlaan en De Hokhorst. In totaal werden 78 brom/snorfietsen gecontroleerd. Er werden een groot aantal bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het hebben van een te groot motorvermogen, rijden zonder helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat. Drie bromfietsen werden ingenomen omdat ze met een vermoedelijk vals framenummer rondreden.