Gemeente Weerselo

Behandeling aanvragen invalidenparkeerplaatsen.
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft begin 1998 richtlijnen uitgegeven voor de beoordeling van aanvragen voor invalidenparkeerplaatsen. In de richtlijnen wordt de gemeentes geadviseerd om bij de beoordeling van aanvragen te kijken naar:


1. de parkeerdruk in de directe omgeving van de locatie waar de individuele parkeerplaats zou moeten worden gerealiseerd;
2. de mogelijkheid voor de aanvrager om zelf in een eigen parkeerplaats te voorzien, zoals bijvoorbeeld op eigen terrein, in een parkeergarage e.d.;

3. de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer die wellicht in het geding kunnen zijn;

4. het al of niet beschikken over een invalidenparkeerkaart, waarbij onderscheid gemaakt zou kunnen worden tussen een bestuurderskaart en een passagierskaart.

De Gemeente Denekamp heeft besloten aanvragen eveneens te toetsen aan deze richtlijnen. Overeenkomstig de vastgestelde beleidslijn zullen aanvragen voor individuele invalidenparkeerplaatsen op de hierboven vermelde aspecten beoordeeld. De regeling kan worden ingezien bij het taakveld Civiele Werken, Burg. Scholtensplein 1 te Weerselo.