Gemeente Weerselo

Streekplan Overijssel 2000+
Partiële herziening van het Streekplan Overijssel 2000+ inzake locatiekeuze Regionaal Bedrijventerrein Twente.
Gedeputeerde Staten van Overijssel maken bekend dat de partiële herziening van het Streekplan Overijssel 2000+ inzake locatiekeuze Regionaal Bedrijventerrein Twente op 31 oktober 2001 door Provinciale Staten gewijzigd is vastgesteld. De wijzigingen betreffen het schrappen van de aanduiding zoeklocatie voor bedrijventerrein ten westen van het Twentekanaal en het aanscherpen van de uitwerkingsopdracht, in de zin dat de voorbereiding en realisering van het Regionale Bedrijventerrein Twente (RBT) en de Natte Doorbraak nauwer aan elkaar moeten worden gekoppeld. Provinciale Staten van Overijssel hebben de locatie Almelo-zuid aangewezen als locatie voor een regionaal bedrijventerrein en dit locatiebesluit als een concrete beleidsbeslissing in de zin van art. 1 en 4a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening aangemerkt. Het locatiebesluit betreft het gebied tussen de (door te trekken) RW35, het Twentekanaal en de "Natte Doorbraak". De Natte Doorbraak is de nog aan te leggen nieuwe watergang die het bekensysteem van Noordoost Twente verbindt met het Reggesysteem. Deze zal zodanig worden aangelegd dat de Natte Doorbraak ook als ecologische verbinding gaat fungeren. In het betreffende gebied volgt de Natte Doorbraak globaal het tracé van de Bornerbroekse Waterleiding. De Natte Doorbraak zal de zuidelijke begrenzing van het RBT gaan vormen.

Vanaf 14 december 2001 ligt de partiële herziening voor een ieder ter inzage in de provinciale bibliotheek te Zwolle, in het districtskantoor van de provincie Overijssel te Borne, in de gemeentehuizen in Almelo, Borne, Denekamp (locatie Weerselo), Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen, Tubbergen, Vriezenveen en Wierden en in de openbare bibliotheken in de betrokken gemeenten.

Gedurende de periode van 14 december 2001 tot en met 24 januari 2002 kan op grond van de artikelen 54 en 56 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening een ieder beroep instellen tegen de in de streekplanherziening opgenomen concrete beleidsbeslissing bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een beroepschrift dient te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage, telefoon 070 - 362 48 71.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste:


1. de naam en het adres van de indiener;

2. de dagtekening;

3. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
4. de gronden van het beroep.

Verder dient zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te worden overgelegd. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.
Voor inlichtingen over de beroepsprocedure kunt u zich wenden tot de provinciaal medewerker de heer P. Mossel, tel. 038 - 4251644 of tot de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te 's-Gravenhage. Indien onverwijlde spoed dat vereist is het mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te 's-Gravenhage. In dat geval is extra griffierecht verschuldigd. Voorwaarde is dat u een beroepschrift heeft ingediend.

Goedkeuring bestemmingsplan

Met ingang van 14 december 2001 ligt bij het taakveld Ruimtelijke Ordening, locatie Weerselo gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage het besluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel van 23 november 2001, kenmerk RWB/2001/3892, waarbij goedkeuring is verleend aan het bestemmingsplan "Buitengebied, 39e partiële herziening. Roepenbeltweg 3 en 5 Rossum", zoals dit door de raad van de gemeente Denekamp is vastgesteld op 6 september 2001. Op verzoek kan het bestemmingsplan ook buiten kantooruren worden ingezien.
U dient hiervoor een afspraak te maken (tel. 0541-854204). Een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot Gedeputeerde Staten te wenden kan gedurende bovengenoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dit verzoek is beslist.

Voorontwerp-bestemmingsplan

Inspraak voorontwerp-bestemmingsplan "Bedrijfsterrein Sombeekweg, 3e fase"
Met ingang van 17 december 2001 ligt bij het taakveld Ruimtelijke Ordening, locatie Weerselo, gedurende een periode van vier weken ter inzage het voorontwerp-bestemmingsplan "Bedrijfsterrein Sombeekweg, 3e fase".
Dit plan voorziet in een uitbreiding van het bedrijfsterrein Sombeek aan de Sombeekweg in Denekamp en wordt begrensd door de oostzijde van het bestaande bedrijfsterrein, de Sombeekweg en de toekomstige randweg. Het gebied omvat ca. 3 hectare en is vooral bedoeld voor de verplaatsing van een aantal bestaande bedrijven. Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder zijn opmerkingen schriftelijk maar desgewenst ook mondeling kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.