Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-12-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 11.15 u) Woensdag, 12 december 2001

District Heerlen

Heerlen; inbraak
Bewoners van een woning aan de Govert Flinckstraat in Heerlen ontdekten bij thuiskomst afgelopen dinsdagnamiddag (omstreeks 17.30 uur) dat was ingebroken. Bleek dat inbrekers bij woninginbraak een videorecorder, enkele videobanden en cds hadden gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Hoensbroek; auto inbeslaggenomen
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag op de Kouvenderstraat van en 43-jarige bestuurder van een auto uit die plaats bleek dat de man ingevolge een rechtelijk vonnis de bevoegdheid tot het besturen van een motorvoertuig was ontzegd (tot juli 2002). De politie heeft de auto inbeslaggenomen en maakt proces-verbaal op tegen de Hoensbroekenaar.

Hoensbroek; brand
Afgelopen dinsdagnamiddag, omstreeks 17.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Rector Moonenstraat in Hoensbroek. Bleek dat bij het koken de vlam in een pan was geslagen. De bewoonster wist de brandende pan nog naar buiten te gooien echter het keukenplafond had reeds vlam gevat. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en de bewoonster wist een nog in het pand aanwezige hond naar buiten te halen. Het dier moest door de eveneens gewaarschuwde en gearriveerde dierenambulance aan de beademing worden gelegd. Twee in de woning aanwezige katten konden niet meer worden gered en bleken te zijn overleden. De woning brandde nagenoeg geheel uit. Een belendende woning liep enige rookschade op.

Hoensbroek; zelfgefabriceerd vuurwerk
De politie heeft bij controle afgelopen dinsdagmiddag in een woning aan de Prof Koopmansstraat in Hoensbroek vuurwerk aangetroffen en inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had dat de bewoner illegaal vuurwerk voorhanden had en in de woning zelf vuurwerk fabriceerde, ging dan ook die dinsdagmiddag controleren. Aangetroffen en inbeslaggenomen werden uit Belgie afkomstig knalwerk maar ook enkele tientallen zelf gefabriceerd / in mekaar geknutseld vuurwerk, hetgeen dan ook niet geheel zonder gevaar lijkt. De politie onderzoekt nog om wat voor soort vuurwerk het daarbij precies gaat en stelt dan ook nog verder onderzoek waarna tegen de verdachte proces-verbaal wordt opgemaakt.