Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-12-2001 Politieberichten district Sittard (HP 11.30 uur) Woensdag 12 december 2001

Sittard, hennepkwekerij ontmanteld:
Dinsdagmiddag 11 december 2001 heeft de politie in een woning aan Achter Spitsbergen te Sittard een hennepkwekerij aangetroffen. Na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld.
De politie stelde dinsdag kort na het middaguur een onderzoek in een woning aan Achter Spitsbergen in, naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. In de woning werd op de zolderverdieping een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 265 hennepplanten die beschenen werden door 9 groeilampen. Na overleg met de Officier van Justitie en monsterneming van de hennepplanten werd de gehele kwekerij ontmanteld. De politie nam onder andere een koolstoffilter, twee afzuiginstallaties, acht transformatoren, tijdschakelaars, verdeelstekkers en een thermometer in beslag. Tegen de 32 jarige bewoonster, die op het moment van het onderzoek in haar woning niet aanwezig was, wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.

Geleen, bijtende honden in beslag genomen:
Dinsdagmorgen 11 december 2001 heeft de politie op de Marsstraat te Geleen twee pitbullachtige honden in beslaggenomen naar aanleiding van meerdere klachten uit de woonomgeving over de overlast van beide honden.
Beide honden liepen dinsdagmorgen vrij en zonder begeleiding of toezicht over de Marsstraat en renden dreigend blaffend achter elk voertuig aan welke door de straat reed. Ook de politiepatrouille die ter plaatse kwam werd geconfronteerd met het dreigende geblaf van beide honden. Echter door veel agressie terug te geven bonden de honden enigszins in. Zij konden in een achtertuin gedreven worden waarna medewerkers van de dierenambulance de honden een slaapverwekkend middel toedienden. De honden konden daarna ingevangen worden. Zij werden, na overleg met de Officier van Justitie, in beslag genomen. De eigenaar van de honden, een 31 jarige man, werd niet thuis aangetroffen. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op. De honden bleken de voorbije weken verantwoordelijk voor een aantal incidenten waarbij o.a. een persoon in zijn hand gebeten werd en een ander met zijn fiets ten val kwam nadat hij agressief door de honden belaagd werd. De voorvallen zullen bij proces-verbaal worden vastgelegd, waarna de Officier van Justitie een beslissing kan nemen over het al dan niet in beslag houden van de dieren.

Sittard, woninginbraak:
Vermoedelijk dinsdagavond 11 december 2001 heeft in een woning aan de Keizer Karel V straat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De bewoner die woensdagmorgen omstreeks 01.00 uur thuiskwam werd in zijn woning geconfronteerd met openstaande kasten en laden. In de tijd dat hij dinsdagavond even afwezig was geweest had een inbreker kans gezien het slot van een deur te forceren. De woning bleek geheel doorzocht te zijn. Op het eerste oog werd alleen een videorecorder en een kandelaar ontvreemd. De bewoner heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.