Nederlands Uitgeversverbond

Foto het meisje van Nulde Beste Dagbladfoto 2001

Een Krantenfoto Kinderjury van Stichting Krant in de Klas heeft zaterdag 8 december een foto van het meisje van Nulde gekozen als Beste Dagbladfoto 2001. De foto is gemaakt door Koen Suyk van het ANP. De foto toont het gereconstrueerde hoofd van het meisje dat gevonden werd bij strand Nulde. Aan de hand daarvan kon worden vastgesteld dat het om Rowena Rikkers ging.

Voor het evenement, dat dit jaar voor de 17e keer is gehouden, zijn circa 140 fotos beoordeeld. De winnende foto werd ingestuurd door Dagblad De Limburger. In de finale koos de Kinderjury eerst de beste drie fotos in de categorieën Regio, Binnenland, Buitenland en Sport. Daarna is uit een van deze vier winnende fotos de eindwinnaar gekozen, ditmaal een foto uit de categorie Binnenland.

Beste Regiofoto 2001 vonden de kinderen: Kleine brand (miniatuur Walcheren in Middelburg) met grote gevolgen (fotograaf: Jan Snoeij, ingestuurd door de PZC).

Beste foto in de categorie Buitenland: Aanslag op World Trade Centre op 11 september (AP/Carmen Taylor, ingestuurd door Utrechts Nieuwsblad, Amersfoortse Courant, Dagblad Rivierenland, Veluws Dagblad).

Beste foto in de categorie Sport: Een surfer voor de kust van Teahupoo, Tahiti (AP, ingestuurd door NRC Handelsblad).

De jury bestond uit eenenveertig kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool.
De verkiezing van de Beste Dagbladfoto 2001, georganiseerd door de Stichting Krant in de Klas in samenwerking met het ANP, is dit jaar voor de zeventiende maal gehouden.