Telindus implementeert Voice over IP bij SPF Beheer en NS Personeeladministratie

Eén netwerk voor voice en data

Utrecht, 12 december 2001 Telindus, één van de grootste Europese netwerk integrators, heeft de bestaande infrastructuur van SPF Beheer BV uitgebreid en geschikt gemaakt voor zowel data als telefonie. Tegelijkertijd werd ook voor NS Personeeladministratie (NSP), die dezelfde locatie deelt met SPF Beheer, een geheel nieuw Voice over IP-netwerk aangelegd. Behalve voor aanleg en implementatie is Telindus ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de VoIP-apparatuur. In totaal zullen 265 werkplekken worden aangesloten op het netwerk.

Het toepassen van Voice over IP zal weliswaar niet zichtbaar worden in de dienstverlening aan onze klanten, maar het is voor SPF Beheer een investering die ons flexibeler maakt en minder kost dan de traditionele telefonieoplossingen , aldus Peter Krul, hoofd Informatisering van SPF Beheer. In de praktijk betekent dit dat SPF Beheer en NSP geen extra kosten meer hoeven te maken voor het beheer van de telefooncentrale. Tegelijkertijd krijgen medewerkers nu de mogelijkheid om binnen het bedrijf op elke willekeurige telefoon (werkplek) onder hun eigen extensienummer bereikbaar te zijn. Door het toepassen van XML kunnen ook diverse internetsites via de telefoon bereikt worden. Tot slot heeft VoIP nog als voordeel dat een verhuizing van werkplek geen enkel probleem meer is, maar slechts een kwestie van plug and play .

SPF Beheer was op zoek naar een stabiele telefonieomgeving, gebaseerd op de nieuwste technologie, waar gemakkelijk andere locaties op aangesloten kunnen worden. Daarnaast wilde zij het dagelijks beheer zelf in handen houden. Om dezelfde redenen heeft Telindus indertijd ook voor zichzelf een VoIP-systeem aangelegd. Met onze eigen ervaringen in het gebruik van VoIP, gecombineerd met kennis over algemene netwerken en traditionele telefonie zijn wij te werk gegaan , aldus Gaby Lips, Managing Director Telindus Nederland.

De beide netwerken maken gezamenlijk gebruik van redundante Cisco Call Manager voor de afhandeling van gesprekken en berichten. Daarnaast wordt in de bestaande ISDN-omgeving van SPF Beheer gebruik gemaakt van de Telindus Primux (ISDN 30 Multiplexer). Hierdoor kan SPF Beheer gefaseerd overschakelen op VoIP. NSP draait op dit moment al wel volledig op VoIP. Door toepassing van speciale software van Mindia kunnen de verkeersstromen worden geanalyseerd om inzichtelijk te maken welke gebruikers wanneer en hoe lang hebben gebeld.

Over SPF Beheer BV
SPF Beheer BV is de op 1 januari 1996 verzelfstandigde uitvoeringsorganisatie van de Stichting Spoorwegpensioenfonds. Tussen de Stichting Spoorwegpensioenfonds en SPF Beheer BV is vervolgens een contract gesloten voor de uitvoering van de pensioenregeling, het vermogensbeheer en een aantal secretariële taken. Sinds 1 januari 2000 voert SPF Beheer BV ook de pensioenregeling en het vermogensbeheer uit voor de Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer (SPOV).

Over Telindus
De Telindus groep (het voormalig Telinfo) is Europees marktleider op het gebied van data- en telecommunicatie-netwerken. De expertise van Telindus (genoteerd aan de Euronext in Brussel) omvat alle aspecten van de hedendaagse ICT, zoals Local Area Networking (LAN), Wide Area Networking (WAN), Internet en E-business, netwerktoegang en beveiliging, Voice over IP (VOIP), Virtual Private Networks (VPN), vaste en mobiele communicatie. Op dit moment werken er 2.500 mensen voor de Telindus groep, verspreid over 60 vestigingen in 17 landen. Al vanaf 1985 is Telindus in Nederland aanwezig met eigen vestigingen in Utrecht, Best en t Harde. Meer informatie is te vinden op www.telindus.com

Voor meer informatie

Telindus
Karin van Ieperen
Marketing Manager
030 - 247 75 42
karin.vanieperen@telindus.nl

Whizpr
Willemijn Vader
0317 410483
telindus@whizpr.nl