Ingezonden persbericht

Persbericht

12 december 2001

Bluetooth krijgt ondersteuning van een op Palm gebaseerde 'developer kit' ~ TDK Systems Europe en Palm lanceren kit voor Palm draadloze applicatie-ontwikkeling ~

De adoptie van Bluetooth kan in een stoomversnelling raken door de lancering van een 'developer kit' die de creatie en het testen van applicaties versnelt.

De Bluetooth ontwikkelkit, gecreëerd door TDK Systems, stelt ontwikkelaars in staat om de effectiviteit van Bluetooth applicaties binnen enkele minuten te testen. Voorheen waren deze testen lang en onbetrouwbaar hetgeen de time-to-market van Bluetooth applicaties onvoorspelbaar maakte.

Met de kit kunnen ook Piconet applicaties ontwikkeld worden. Dit houdt in dat tot wel acht verschillende Bluetooth apparaten tegelijkertijd met elkaar communiceren. Naar verwachting wordt dit een belangrijke draadloze applicatie voor de toekomst, aangezien Bluetooth steeds meer wordt ingezet om informatie tussen handheld apparaten uit te wisselen tijdens vergaderingen, conferenties en andere groepsomgevingen.

"In grote mate baseerden Palm ontwikkelaars hun verwachtingen met betrekking tot het mogelijke succes van draadloze bluetooth applicaties op hoop," zei Darrin Watkins, Bluetooth product marketing manager van TDK Systems. "Met deze kit kan de prestatie van een applicatie in slechts enkele minuten worden geëvalueerd met gecertificeerde Bluetooth hardware. Dit zal de time-to-market positief beïnvloeden en daarmee ook de acceptatie van Bluetooth in het algemeen," voegde hij hier aan toe.

De kit gebruikt USB adapters van TDK Systems om de Bluetooth links te leggen die de evaluatie van applicaties mogelijk maken. De ontwikkelkit wordt in combinatie met de Palm Operating System Emulator (POSE) gebruikt en door het gebruik van de Palm Bluetooth stack kunnen ontwikkelaars volledig geïntegreerde Palm applicaties creëren. De software engineers van TDK Systems hebben een router gecreëerd waarmee 127 USB adapters via één enkele PC virtueel verbonden kunnen worden met individuele POSE sessies. Dit maakt de ontwikkeling en debugging van echte Bluetooth applicaties mogelijk, die volledige Piconet capaciteit ondersteunen.

De ontwikkelkit bevat twee USB adapters van TDK Systems, één USB 4-way hub, een CD met alle software, inclusief installatie, Router app, PALM drivers van TDK Systems, Widcomm Bluetooth protocol stack, PID switch, Pocket studio, Help, installatiedocumentatie en verwijzingen naar online hulp.

De kit is per direct beschikbaar en de adviesverkoopprijs bedraagt 514 Euro. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.tdksys.com/PalmSDK.

(365 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems
TDK Systems Europe is een grote producent en aanbieder van media en e-materialen met een wereldwijde omzet van meer dan 6 miljard US dollar. TDK Systems biedt componenten en systeemoplossingen voor alle gebieden van de elektronica-industrie, van RF componenten tot 'telecom protocol stacks'. TDK Systems is een zelfstandig onderdeel van de TDK groep met ontwikkelingscentra in Europa en Japan. Hier worden een reeks van producten voor de in opkomst zijnde draadloze markt geproduceerd, inclusief Bluetooth, 802.11b en HiperLAN/2.

Als één van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC kaarten ontwikkelde, is TDK Systems een erkend leider op het gebied van GSM connectiviteit. TDK systems levert haar oplossingen aan de meeste grote GSM telefoonproducenten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Bluetooth PC kaarten en USB adapters zijn de eerste van TDK Systems nieuwe wereldwijde draadloze oplossingen die voldoen aan de Bluetooth 1.1 standaard. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en flexibiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners AVC Mobility en Stebis.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksys.com Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Jane Timmermans van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43-3566956Fax: +31 (0) 43-3566955
E-mail: yvonnev/janet@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.comwww.tdksys.com

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com