E-fashion organisaties bundelen krachten in FashionUnited platform

Twee bedrijven met ruime E-business ervaring Modeportaal.nl en FashionWorld.nl bundelen hun krachten in het FashionUnited platform. FashionUnited is een Europees platform met informatiediensten en transacties via het internet. Modebedrijven vinden via het platform alle bedrijfsondersteunende informatie, retailers vinden er een uniform online bestelsysteem dat aangesloten is op de voorraden van hun leveranciers. De leveranciers hebben met FashionUnited een online etalage én een 24 uurs online afzetkanaal. Het FashionUnited platform lijkt daarmee het centraal elektronisch knooppunt voor de modebranche te worden.

Eén van de bedrijven is reeds bekend als Modeportaal.nl en FashionUnited. Deze partij heeft inmiddels naam gemaakt als betrouwbare informatiebron binnen de modebranche. Tevens is de carrièrebank een succesvolle tool voor modebedrijven en werkzoekenden. Deze site zal de actuele nieuwsvoorziening via haar digitale vakblad, alsmede de uitgebreide carrièrebank voortzetten via de site www.FashionUnited.nl. Getuige de 450.000 hits per maand die de site nu heeft, is duidelijk sprake van toegevoegde waarde voor de doelgroep.

FashionWorld.nl is de tweede partij die onder de vlag FashionUnited gaat opereren. FashionWorld heeft een geheel nieuwe business-to-business eMarketplace ontwikkeld voor moderetailers en leveranciers, vanaf vandaag te vinden op www.FashionUnited.com. Daarmee faciliteert zij de eBusiness activiteiten van gerenommeerde modebedrijven als State of Art (casual men s wear), Van Winkel Fashions (overhemden) en Micro (stropdassen en accessoires). Retailers kunnen op deze eMarketplace online (na)bestellingen plaatsen bij hun leveranciers. De eMarketplace is tevens het platform voor elektronische samenwerking (online berichtenverkeer) tussen alle partijen in de branche. Ruim 900 geregistreerde retailers in mannenmode zullen vanaf januari 2002 in de gelegenheid gesteld worden om voortaan online bestellingen te plaatsen, te beginnen met de merken State of Art, Ledûb (Van Winkel Fashions), John Miller (Van Winkel Fashions), Michaelis (Micro) en Profuomo (Micro).

FashionUnited breidt haar activiteiten binnen een jaar uit van de huidige vier, naar acht Europese landen. Naar verwachting zullen in die periode meer dan 10.000 retailers en vele leveranciers aangesloten worden op dit platform. Deze forse beoogde groei wordt als reëel beschouwd, mede gezien de lopende projecten. Leveranciers hebben de behoefte kenbaar gemaakt om internationaal via één platform hun online assortiment aan te bieden. Zo zullen binnenkort ondermeer 500 retailers uit Zweden aangesloten worden op het systeem.

MODINT, ondernemersorganisatie voor mode en interieur zal nauw samenwerken met het FashionUnited platform. MODINT Credit & Finance ondersteunt deze eMarketplace op pilotbasis met de dienst Klantenregistratie o.b.v. haar unieke databank met de N.A.W.-gegevens van retailers. Met name de concrete toepassing van webshops binnen een centraal brancheplatform ziet MODINT als een welkome oplossing voor de bij MODINT aangesloten fashion leveranciers. Samen met Modeportaal.nl heeft MODINT een onderzoek laten uitvoeren naar E-business in de kledingbranche. Een samenvatting van dit onderzoek is op www.modint.nl en www.modeportaal.nl beschikbaar. Uit dit onderzoek blijkt dat E-business in de kledingbranche serieus genomen wordt. MODINT streeft, samen met partners, actief naar een grotere toepassing van E-business in de kledingbranche door kennisoverdracht, door stimulering van deelname aan pilotprojecten en door het wegnemen van barrières. Het ontstaan van dit brede E-business platform voor de modebranche juichen wij van harte toe omdat het bijdraagt aan onze doelstellingen , aldus Matthijs Crietee, adjunct directeur MODINT Business.

Met het samengaan van FashionWorld.nl en Modeportaal.nl worden vele krachten in de branche gebundeld tot een sterke eenheid. FashionUnited biedt de Europese modebranche een platform aan om met behulp van internet de bedrijfsvoering te optimaliseren. De Europese eMarketplace is het elektronisch knooppunt voor transacties; de landelijke platforms zijn met name bedoeld voor ondernemers, maar ook de consument kan hier terecht.


Het FashionUnited platform:
www.FashionUnited.com, the European eMarketplace for Fashion Steven Witteveen, T:+31 (0) 76 5729280, Steven@FashionUnited.com

www.FashionUnited.nl, het platform voor de Nederlandse mode Lennard Minderhoud, T:+31 (0) 33 455 8223, Lennard@FashionUnited.com