RAI VERENIGING

Karel Bos nieuwe voorzitter RAI Autovak.

Karel Bos (1961) is vandaag door de leden van de afdeling Autovak van de RAI Vereniging gekozen tot nieuwe voorzitter. Vanuit deze functie maakt Karel Bos ook onderdeel uit van het hoofdbestuur van de RAI Vereniging. Bos volgt Frans van Heck op die ruim 25 jaar het gezicht is geweest van RAI Autovak.

De organisatiestructuur van de afdeling Autovak kent zes secties waarin bedrijven met dezelfde activiteiten zijn ondergebracht. Het bestuur van de afdeling is samengesteld uit de voorzitters van deze secties. Bos wordt onafhankelijk voorzitter van het afdelingsbestuur.

Karel Bos is sinds 1 september 2000 als Chief Executive Officer werkzaam bij de Bosal Group. Bosal is een van de toonaangevende fabrikanten van uitlaatsystemen in de wereld.
Tevens levert het trekhaken, dakdragers en magazijnstellingen en heeft het een leidende rol in de productie van hoogwaardige katalysatoren. Bosal levert zowel producten voor de vervangingsmarkt als voor de eerste montage aan de autoindustrie. Bosal heeft 6400 werknemers in 31 fabrieken en 44 distributiecentra over de gehele wereld. De benoeming van Karel Bos als directeur van een familiebedrijf past goed in de bestuurstraditie van de afdeling Autovak.