Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-12-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.20 uur) Woensdag 12 december 2001

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 32 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagavond 11 december 2001 door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist werd omstreeks 23.50 uur op de Via Regia te Maastricht door de politie gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze behoorlijk naar alcohol te ruiken, hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.1 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende echter nog 5 uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Maastricht, verkeerscriminaliteit:
De politie heeft woensdagmorgen 13 december 2001 tegen een 54 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto. De automobilist bleek vijf maal meer alcohol gedronken te hebben dan wettelijk is toegestaan. Een politiepatrouille zag woensdagmorgen omstreeks 01.30 uur een personenauto over het Koningin Emmaplein te Maastricht rijden waarvan de bestuurder de grootste moeite had het plein te ronden. Hij had beide rijbanen nodig de bocht te nemen. Op de Victor de Stuersstraat te Maastricht volgde daarop een controle van de bestuurder. Deze bleek behoorlijk diep in het glaasje gekeken te hebben. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag hiervan wees een alcoholpromillage uit van 2.8 promille, een meer dan vijfvoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Bij verder onderzoek bleek dat de inwoner van Maastricht de bevoegdheid een motorrijtuig te mogen besturen bij rechterlijke uitspraak ontzegd was vanwege eerder rijden onder invloed. Tevens bleek dat de personenauto niet verzekerd was. Tegen de inwoner van Maastricht wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto werd door de politie in beslag genomen. Hij zal zich op korte termijn bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden over zijn verkeersgedrag.

Maastricht, hennepkwekerij ontmanteld:
De politie heeft dinsdagmiddag 11 december 2001 in een woning aan de Arkebusruwe te Maastricht een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner heeft van de Officier van Justitie in het kader van Snelrecht een boete opgelegd gekregen van fl. 7250,-.
Naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij in de betreffende woning, werd dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur een onderzoek ingesteld. In aanwezigheid van de 34 jarige eigenaar van de kwekerij trof de politie op de zolderverdieping een hennepkwekerij aan bestaande uit 600 hennepplanten. Deze werden beschenen door 9 assimilatielampen. Verder trof de politie twee ventilatoren, negen transformatoren, vijf tijdklokken en een koolstoffilter aan. De gehele kwekerij werd na overleg met de Officier van Justitie en na monsterneming van de hennepplanten ontmanteld. De planten werden onmiddellijk vernietigd. Bij onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd betrokken. Medewerkers van de Nutsbedrijven zullen tegen de eigenaar van de kwekerij proces-verbaal opmaken. Ewr zal nog een stevige navordering worden gedaan vanwege de verbruikte elektriciteit. De Officier van Justitie legde aan de 34 jarige eigenaar van de kwekerij een geldboete op van fl. 7250,-.

Maastricht, verkeerscontroles:
Dinsdag 11 december 2001 vonden tussen 08.00 en 11.45 uur op de Frontensingel te Maastricht opnieuw controles plaats op het foutief volgen van de voorsorteervakken richting Statensingel. Tien bestuurders volgden foutief de voorsorteervakken. Zij werden op de Statensingel door de politie staande gehouden en geverbaliseerd. Zij kregen een schikkingsvoorstel aangeboden van elk fl. 180,-. Een 49 jarige inwoner van het Belgische Dilsen Stocken had wel een hele slechte morgen. Hij bleek naast de boete voor het onjuist volgen van de voorsorteervakken ook nog een geldboete van fl. 587.50 open te hebben staan vanwege eerdere in Nederland gepleegde verkeersovertredingen. Hij moest de boete direct voldoen, anders diende zijn auto in beslag genomen te worden. Een pinautomaat bracht voor hem uitkomst.
Tussen 14.15 uur en 16.15 uur werd de controle op de Frontensingel opnieuw uitgevoerd. Nu bleken in het tijdsbestek van twee uur 6 bestuurders zich niet aan de verkeersregels te houden. Ook zij kregen het proces-verbaal van fl. 180,- meteen uitgereikt.

Woensdagmorgen 12 december 2001 werd op de Meerssenerweg te Maastricht een snelheidscontrole gehouden. De radarauto controleerde tussen 07.45 uur en 09.00 uur de snelheid van 1046 langsrijdende motorvoertuigen. 41 bestuurders bleken harder te rijden dan de geldende snelheid van 50 km per uur. 18 daarvan werden meteen staande gehouden waarbij zij het proces-verbaal uitgereikt kregen. De overtredingen van de andere bestuurders werden fotografisch vastgelegd. Zij krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur.