Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Van Dijk Studieboeken implementeert CRM-systeem van Selligent

Amersfoort, 12 december 2001 - Van Dijk Studieboeken gaat zijn verkoop- en marketing-activiteiten ondersteunen met een Customer Relationship Management (CRM) toepassing van Selligent. De implementatie is inmiddels gestart.

Van Dijk Studieboeken is de grootste leverancier van lesmateriaal voor Voortgezet Onderwijs (VO) en Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie (BVE) in ons land.
Jaarlijks vinden vanuit Kampen ruim 5 miljoen boeken en andere informatiedragers hun weg naar circa 200.000 leerlingen en enkele honderden onderwijsinstellingen. Het bedrijf verzorgt daarbij de volledige logistiek en adviseert de scholen bij de samenstelling van hun boekenlijsten.

Dhr. Hessel Smid, coördinator systeemontwikkeling bij Van Dijk Studieboeken: "De persoonlijke relaties binnen onze markt zijn complex. Binnen één school heb je contacten met verschillende personen ? zoals directieleden, coördinatoren, docenten, ouders en leerlingen. Al deze personen hebben weer onderlinge betrekkingen. Het CRM-systeem gaat alle gegevens van personen en organisaties, de onderlinge samenhang daartussen én alle contacten die wij op welke manier dan ook met deze relaties hebben gehad, snel en eenvoudig toegankelijk maken. Voor ons cruciaal. Want zo kunnen wij onze relaties altijd direct met de juiste antwoorden en activiteiten tevreden stellen. Ook in het onderwijs geldt dat een tevreden klant een trouwe klant is."

De logistiek wordt beheerd met een ERP systeem van Baan. Boekenpakketten worden soms als 1 partij voor de hele school, soms gesorteerd per leerling of rechtstreeks aan particulieren geleverd. Het CRM-systeem van Selligent wordt aan BaanIV gekoppeld voor de uitwisseling van klantgegevens en feitelijke informatie over orders en uitleveringen. Selligent wordt ook geïnstalleerd op de laptops van buitendienst-medewerkers, die de gegevens overal kunnen opvragen en aanvullen. De gegevens van de laptops worden eenmaal per dag gesynchroniseerd met die in het centrale systeem. In de eerste fase zullen 50 van de 140 vaste medewerkers van Van Dijk Studieboeken met Selligent gaan werken.

Na een uitgebreide oriëntatie is uiteindelijk gekozen voor de oplossing van Selligent. De keuze is volgens Smid op Selligent gevallen vanwege de uitgebreide functionaliteiten en het gemak waarmee het standaard pakket "Bovendien bleken de flexibiliteit, de betrouwbaarheid in afspraken en de werkwijze van de mensen áchter het pakket bijzonder goed bij onze eigen organisatie te passen.", aldus Smid.

Selligent
Selligent is een belangrijk Europese producent van oplossingen voor het beheer van klantenrelaties (Customer Relationship Management) en e-business waarbij optimaal rekening wordt gehouden met de meest diverse culturen, lokale bedrijfsregels, talen en valuta. De software van Selligent biedt een snel rendement (ROI), reduceert de totale exploitatiekosten, en beheert de volledige relatiecyclus met klanten van prospectfase tot klantenbinding. Daarnaast garandeert de unieke Global & Local module lokale vrijheid met behoud van een bedrijfsbrede consistentie. De meer dan 30.000 gebruikers worden geruggensteund door een uitgebreid distributienetwerk dat aanwezig is op de belangrijkste internationale markten. In 2000 zag Selligent haar omzet met 64% stijgen; de verkoop van licenties steeg zelfs met 120%. Meer informatie is beschikbaar op de website: http://www.selligent.com/nl.

Voor meer informatie:
Selligent Nederland B.V.
Hellen van Lienden-Westerhoff
Telefoon: 033-4535999 of 06 53 543007
e-mail: hellen.vanlienden@selligent.com