Gemeente Groningen

12
DEC

Gemeente en Nationaal Fonds maken nieuw biljart voor Buurtcentrum Oranjewijk mogelijk
11-12-2001

Welzijnswethouder Tjerk Bruinsma heeft vanmiddag een cheque van fl. 3000,- overhandigd namens de gemeente Groningen aan de Stichting Beheer en Exploitatie Buurtcentrum Oranjewijk. Daarnaast overhandigde mevrouw J. Blaauw-Smit, ambassadeur van het Nationaal Fonds Ouderenhulp eenzelfde bedrag. Beide bijdragen zijn bedoeld voor de vervanging van het oude biljart.

De gemeente wil middels deze gift het gebruik van het buurtcentrum door ouderen stimuleren. Door het verzelfstandigen van de ouderenactiviteiten door WING is het biljart een steun in de rug van het buurtcentrum om de ouderenactiviteiten voor de wijk verder vorm te geven.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp geeft de bijdrage omdat actief bezig zijn een bijdrage levert aan het welzijn van ouderen. Niet alleen de lichamelijke conditie blijft op peil, maar de wekelijkse bijeenkomsten stimuleren ook de onderlinge sociale contacten. Biljarten is dus ook een middel om eenzaamheid te voorkomen. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp draagt dergelijke initiatieven, die bijdragen aan het welzijn van ouderen een warm hart toe. Daarom krijgt het buurtcentrum een financiële ondersteuning.