Ingezonden persbericht

Oplossingen van i2 versterken dienstverlening bij Fujitsu Siemens

Succesvolle implementatie van i2 SCM

13 december 2001 - i2 Technologies, leverancier van dynamische oplossingen voor value chain management, maakt bekend dat Fujitsu Siemens Computers de implementatie heeft voltooid van i2 oplossingen voor Supply Chain Management (SCM). In samenwerking met i2 heeft Fujitsu Siemens de supply chain omgevormd tot één continu proces. Daarmee is de zichtbaarheid van producten en voorraden zowel voor afnemers als leveranciers vergroot. De resultaten voor Fujitsu Siemens zijn een grotere klanttevredenheid, een kortere time-to-market en een netto kostenbesparing.

Fujitsu Siemens Computers heeft met succes een aantal modules geïmplementeerd van i2 SCM, waaronder Demand Fulfillment, Demand Planner, Factory Planner en Supply Chain Planner. De implementatie is een goed voorbeeld van de rol die i2 speelt bij de opbouw van één handelsketenproces waarin alle deelnemers samenwerken - van klant tot leverancier. Het project werd uitgevoerd met steun van partners als SBS, KPMG en j&m Management Consulting.

"De verbeterde service aan de klant gaf de doorslag bij onze keuze voor i2. Dankzij beter inzicht in de voorraadniveaus kunnen we betrouwbare leverdata aan onze klanten toezeggen en hebben we bovendien onze levertijden kunnen verkorten. Het gehele serviceniveau is verbeterd. In totaal heeft het project tot nu toe een meetbare meerwaarde van EUR 10 miljoen gecreëerd", aldus Kai Flore, CIO van Fujitsu Siemens Computers.

Het strategische doel van Fujitsu Siemens Computers is klanten en leveranciers optimaal en met maximale betrouwbaarheid te informeren. Met de nieuwe implementatie kan Fujitsu Siemens haar klanten een betrouwbare service bieden tegen concurrerende prijzen zonder onnodig grote voorraden aan te houden. De oplossingen van i2 voorzien in de functionaliteit en capaciteit die het bedrijf nodig heeft om het voorraadverloop, de nauwkeurigheid van prognoses en de tijdigheid van leveringen te verbeteren. Alle i2 oplossingen zijn geïntegreerd in de grootschalige SAP R/3 transactiemodules van Fujitsu Siemens.

"Door innovatie en de visie van Fujitsu Siemens Computers is het bedrijf technologisch toonaangevend geworden", zegt Philip Crawford, President voor EMEA van i2. "Door de i2 oplossingen kan Fujitsu Siemens effectiever samenwerken met klanten en leveranciers, zodat alle deelnemers aan de totale supply chain eendrachtig kunnen inspelen op de veranderende vraag en de aanvoer kunnen beheren."

Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is een toonaangevend Europees computerbedrijf met een van de meest complete productassortimenten ter wereld. Haar technologie en producten bestrijken het totale IT-bereik van personal tot enterprise computing. Fujitsu Siemens heeft uitgebreide productiefaciliteiten in Duitsland en meer dan 7000 medewerkers. Het bedrijf is actief in 25 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Voor de zakelijke markt levert Fujitsu Siemens Intel- en Unix-servers, mainframes en grootschalige oplossingen voor gegevensopslag. Daarnaast is het bedrijf een belangrijk aanbieder van professionele pc's, notebooks en werkstations voor zakelijke gebruikers en de grootste producent van pc's voor thuisgebruik en kleine kantoren.

Fujitsu Siemens Computers is een gezamenlijke onderneming van Fujitsu Limited en Siemens AG. Het bedrijf profiteert van de gecombineerde kracht en innovatie van haar moederbedrijven. De wereldwijde samenwerking tussen Fujitsu en Siemens geeft toegang tot een mondiaal netwerk van diensten- en integratiepartners. Meer dan 80.000 specialisten werken aan de producten en oplossingen van Fujitsu Siemens Computers.

Het bedrijf heeft haar strategische oriëntatie duidelijk gedefinieerd. De nadruk ligt daarbij op bedrijfskritische en mobiele oplossingen, de drijvende krachten achter nieuwe ontwikkelingen in het tijdperk van e-business en internet. Bedrijfskritische oplossingen worden gerealiseerd op basis van de belangrijkste expertise van Fujitsu Siemens Computers: eenvoudig uit te breiden, veilige en continu beschikbare IT-infrastructuren voor e-businessomgevingen. Daarnaast richt het bedrijf zich op de sterk toegenomen vraag naar hoogwaardige mobiliteitsoplossingen. De mobiliteit van gebruikers wordt ondersteund door op alle gewenste tijden toegang te bieden tot internetdiensten en -applicaties, onafhankelijk van plaats en apparatuur.