Ingezonden persbericht


- PERSBERICHT -

PICASSE BENOEMD TOT ADVANCED PARTNER IBM

Amsterdam, 12 december 2001

Picasse is benoemd tot Advanced IBM Software Business Partner, hetgeen past binnen de strategie van Picasse om geavanceerde mobiele internetoplossingen te ontwikkelen op basis van 'proven technology'. Het advanced level wordt toegekend aan bedrijven die de benodigde competenties in huis hebben om de hoogwaardige software technologieën en oplossingen van IBM te implementeren.

Picasse mikt op de vraag van bedrijven naar mobiele oplossingen die door de komst van GPRS sterk zal toenemen. "Nadat de netwerken zich bewezen hebben en er genoeg GPRS 'enabled devices' op de markt zijn, zullen bedrijven de mogelijkheden gaan inzien", zegt Rico Lammerts van Bueren van Picasse. "Ondanks dat het een nieuwe markt betreft, zullen zij echter wel terecht vragen naar robuuste, bewezen en schaalbare oplossingen. IBM Websphere levert deze en vandaar dat wij erg blij zijn met deze benoeming".

De IBM Websphere applicatie ontwikkeltools van IBM leveren een brede ondersteuning voor Java, J2EE, Web services, XML, HTML en wireless devices. Hiermee levert IBM een scala aan oplossingen die enterprise georiënteerd, open en ondersteunend zijn aan bestaande en nieuwe bedrijfsprocessen. Websphere is ontworpen om high-volume transacties en integratie tussen meerdere computer systemen mogelijk te maken. IBM heeft zich hiermee leidend gemaakt in de volgende generatie van applicatie ontwikkeling.

Over Picasse
Picasse richt zich op de ontwikkeling van geavanceerde multichannel internetdiensten. Teneinde bedrijfsprocessen van klanten te optimaliseren en/of de communicatie met klanten en leveranciers te verbeteren worden naast de website, kanalen als SMS, WAP en GPRS ingezet. Grote klanten zijn onder andere Bol.com en NS Reizigers. Picasse kent geen externe investeerders en is winstgevend. Picasse opereert vanuit vestigingen in Groningen en Amsterdam.

Achtergrondinformatie (

Ingezonden persbericht