Politiebericht Uden 12-12-2001
District de Leijgraaf

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Bij een verkeersongeval op de Industrielaan in Uden is dinsdagmiddag rond 17.10 uur een 40 jarige inwoonster van Uden zwaar gewond geraakt. Een 40 jarige bestuurder uit Uden van een vrachtauto reed over de Handelslaan en sloeg rechtsaf de Industrielaan in. Het slachtof-fer fietsste eveneens op de Handelslaan en wilde vermoedelijk de Industrielaan oversteken. De vrachtwagenchauffeur heeft bij het afdraaien het slachtoffer over het hoofd gezien en aangereden. Zij is met ernstige verwondingen naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

AGRESSIEVE WINKELDIEF AANGEHOUDEN

De politie heeft dinsdag een 39 jarige man uit Veghel aangehouden op verdenking van win-keldiefstal. De man probeerde twee hamers mee te nemen uit een winkel aan de Noordkade in Veghel. Hij werd echter betrapt door medewerkers van de winkel en gedroeg zich vervol-gens erg agressief. Hij is overgedragen aan de politie en ingesloten.

AANHOUDING NA VERNIELING RUIT

De politie heeft dinsdagavond een 28 jarige man uit Boekel aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een woning aan het Landweerveld in Boekel. De man werd boos omdat hij niet binnengelaten werd en gooide vervolgens met een klinker de ruit in. Na ver-hoor is hij met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

DIEFSTAL PORTEMONEE

In een winkel aan de Marktstraat in Uden is woensdagmiddag een portemonnee uit een tas gestolen. Een onbekende vrouw duwde een paar maal tegen het slachtoffer. Even later ont-dekte zij dat haar portemonnee verdwenen was. In de portemonee zat een paar honderd gul-den.

ALCOHOL

Een 35 jarige man uit Uden is in de nacht van dinsdag op woensdag bekeurd wegens rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd op de Tamboerijnstraat in Uden. Na de blaastest kreeg hij een rijverbod van 4 uren en een proces-verbaal.