Vakcentrum Levensmiddelen

12 - 12 - 2001
Vakcentrumleden bestellen extra euro consumentensets

Iedere consument wil nu al aan de uro! Dat is de afgelopen week in de praktijk gebleken, toen in binnen- en buitenland de consumentensets al gretig aftrek vonden. Omdat er in het uro-pakhuis van De Nederlandsche Bank in Lelystad nog zon 25.000 onverkochte dozen met consumentensets stonden, vatte het Vakcentrum het plan op om haar leden de mogelijkheid te bieden een extra bestelling te plaatsen. Niet zonder succes! In één dag verkocht het Vakcentrum voor zon 3,2 miljoen gulden (bijna 1,5 miljoen euro) aan consumentensets aan 294 leden.

Het Vakcentrum stuurde op donderdag 6 december jl. via haar speciale faxservice een bericht aan de leden, waarin deze extra bestelmogelijkheid werd geboden. Natuurlijk had een groot aantal leden al via de reguliere weg een bestelling geplaatst. Deze extra mogelijkheid bood ondernemers dus de gelegenheid om meer te bestellen of alsnog een bestelling te plaatsen. Per omgaande reageerden 294 ondernemers, die variërend van 1 tot 50 dozen met elk 50 consumentensets ter waarde van f 25 ( 11,35) bestelden. Een uro consumentenset bevat 32 munten: vier munten van 1 eurocent, drie munten van 2 eurocent, vijf munten van 5, 10, 20 en 50 eurocent, drie munten van 1 euro en twee munten van 2 euro.

Ondernemers uit de levensmiddelenbranche behoren tot een select aantal bedrijven dat de uro consumentensets aan de consument gaat verkopen. Er zijn, naast een aantal banken, niet erg veel detailhandelsbedrijven waar de consument terecht kan voor de consumentensets.

Het Vakcentrum is blij haar leden met deze actie een extra instrument in handen te hebben gegeven om hun consumenten nog beter voor te bereiden op de overgang naar de uro.


---

Lancering www.phicoop.nl

---

Kaas en Wijn Hoogendoorn in Gouda en Specialiteitenhuis André Tijhuis in Borne winnaars Nationale Competities
---


---

winkelcriminaliteit.

Dat het de brancheorganisatie voor de zelfstandige levensmiddelendetaillist serieus is, als het gaat om de aanpak van criminaliteit in elke verschijningsvorm, mag blijken uit de onderwerpen van de zeven workshops die de deelnemers aan de
---


---

Informatiebijeenkomst Pilot Webwinkel

---

Laurus uit CAO?


---