Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Rotterdam, 12 december 2001

2002: meer dan twintig Rotterdamse Zomerfestivals
gratis, ieder weekend, voor elk wat wils, nieuwe festivals, voor jong en oud

Ook in 2002 staat de Rotterdamse zomer bol van de vele spetterende festivals. Met bekende toppers als Solero Zomercarnaval en FFWD Heineken Dance Parade, maar ook met nieuwkomers als Stonehenge en Riverside Blues. Op zaterdag 25 mei opent Western Union Dunya Festival het seizoen waarna vele gratis toegankelijke festivals volgen. Voor jong en oud. Van wereldmuziek en straattheater tot dance en culinaire evenementen.

In parken, theaters, musea, pleinen en zelfs op het water is in de zomer van alles te beleven. De Rotterdamse
Zomerfestivals starten op 25 mei met de 25e editie van Western Union Dunya Festival. De zomer eindigt met de Wereldhavendagen (6 t/m 8 september). Naast de vertrouwde festivals zijn er een aantal nieuwe initiatieven, zoals Riverside Blues (15 juni) die muziek uit Orleans naar de oevers van de Maas brengt. En in het Park bij de Euromast is de Rotterdamse variant van Stonehenge te bewonderen (16 t/m 24 juni). De Latijns-Amerikaanse cultuur staat centraal bij Dias Latinos (25+26 augustus). Dat Rotterdam de jazz ontdekt heeft, blijkt uit de tweede editie van het World Port Jazz Festival. Eveneens wegens succes herhaald: het culinaire evenement Wereldplein (1 juni t/m 30 augustus).

Spektakelfestivals
Het gevarieerde aanbod biedt voor elk wat wils. Steeds meer bezoekers komen naar de festivals in Rotterdam, en met reden! Zo heeft wederom het populaire mobiele theaterfeest De Parade (19 t/m 30 juni) haar première in de Maasstad. Absolute spektakels zijn de parades van Solero Zomercarnaval (26+27 juli) en FFWD Heineken Dance Parade, de grootste outdoor dance party van Europa (10 augustus).

Voor meer informatie bel (010) 433 25 11
(Alle data van de festivals zijn onder voorbehoud.)