Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Datum : 12 december 2001

Patrimonium verkoopt bijzondere appartementen in Slotervaart/ Overtoomse Veld

Deze maand start Woningstichting Patrimonium met de verkoop van Hof van Hoytema, bestaande uit 55 bijzondere appartementen en 66 parkeerplaatsen aan de Theodoor van Hoytemastraat in Amsterdam Slotervaart/Overtoomse Veld. De nieuwbouw is een ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau Heren 5. De bouw zelf start in februari 2002, de oplevering is gepland begin 2003. De verkoopprijzen liggen tussen 180.000 en 295.000 euro.

Hof van Hoytema combineert de rust van wonen in een hof met de energie van de stad. Het complex ligt op fietsafstand van het centrum, vlakbij de ringweg A10. Ook openbaar vervoer (bus en trein) zijn op loopafstand. Het gebouw zelf bestaat uit twee woonstroken van vijf respectievelijk zeven verdiepingen. Er is een grote entree die toegang geeft tot de tuin en de woningen. Licht en ruimte zijn uitgangspunt geweest bij het ontwerp. Alle appartementen zijn boven op de parkeerkelder gesitueerd waardoor de begane grond verhoogd ligt ten opzichte van het straatniveau. Ook de binnentuin ligt hoger dan de straat.
De architect van Heren 5 over het ontwerp: "Wij wilden één gebouw maken. De binnentuin is de verbindende factor. Die is ook echt van en voor de bewoners. Geen niemandsland, maar een eigen hof. Alle woningen zijn er op georiënteerd. Hof van Hoytema is formeel en robuust aan de buitenzijde en speels en informeel aan de binnenkant. De speelsheid wordt versterkt door de houten binnenwereld."

De woningtypen
De nieuwbouw bestaat uit :

* 9 maisonnettes met een werkruimte van 18 m2 met ingang aan de straat;

* 9 maisonnettes van 120 m2 met zonnige tuin/terras op het dak van de garage aan de kant van het wijkpark;

* 24 brede appartementen van 90 tot 100 m2 op de verschillende verdiepingen;

* 2 kleinere splitlevel appartementen met inpandig balkon.
* 10 appartementen met twee verdiepingen waarvan negen op de bovenste verdieping liggen. Een aantal zijn 138 m2.

* een penthouse, een klein appartement op het dak met royaal uitzicht over de stad.
Alle typen kenmerken zich door grote vrijheid in inrichtingsmogelijkheden. z.o.z.



Ingezonden persbericht