Ingezonden persbericht

UPGRADE VAN CABLE & WIRELESS IP-NETWERK

Eerste transatlantische OC-192 multi-city links met behulp van MPLS nu actief

Amsterdam, 12 december 2001 - Telecommunicatiebedrijf Cable & Wireless heeft de allereerste transatlantische OC-192 verbindingen geactiveerd die werken volgens de MPLS-technologie (Multi-Protocol Label Switching). Het gaat om verbindingen - multi-city links - tussen zeven steden in de Verenigde Staten en Europa. Deze upgrade van het netwerk betekent een aanzienlijke kwaliteitsverbetering voor de diensten die Cable & Wireless haar klanten kan aanbieden. De verbeteringen gelden vooral de netwerkprestaties en het wereldwijde bereik via de IP-backbone van Cable & Wireless.

De multi-city IP-links vormen de eerste fase van een wereldwijde netwerk-upgrade naar de OC-192 standaard met behulp van MPLS. Zij verbinden Washington DC en New York met Londen, Parijs, Brussel, Amsterdam en Frankfurt. De snelle verbindingen komen tegemoet aan de prestatie- en service-eisen die met name grote aanbieders van webcontent stellen. Ook maken zij voldoende schaalvergroting mogelijk om Cable & Wireless blijvend te laten voldoen aan de groeiende vraag naar IP-services.

"Dit is een mijlpaal voor Cable & Wireless en onze sector in het algemeen. Internet wordt nu echt de krachtige infrastructuur die onze klanten wensen en verwachten", aldus Andy Macleod, Executive Vice President Operations van Cable & Wireless. "Door deze upgrade versterkt Cable & Wireless haar toonaangevende positie met het grootste wereldomspannende netwerk en de hoogste servicekwaliteit."

Met de MPLS-technologie maakt Cable & Wireless het voor aanbieders van zakelijke internetdiensten mogelijk al hun applicaties en content te ondersteunen ? ook die bedrijfskritische services die zij nooit zouden durven toevertrouwen aan andere hoogwaardige backbone-netwerken.
· Grote aanbieders van webcontent hebben behoefte aan netwerkverbindingen van hoge kwaliteit tussen hun host-servers en de gebruikers in de markt waarop zij zich richten. Dat geldt zeker ook voor Europese bedrijven die hun klanten koppelingen aanbieden met websites in Amerika.

· Wereldwijd opererende Internet Service Providers (ISP's) zijn afhankelijk van de kwaliteit van de IP-backbone om hun eigen klanten hoogwaardige diensten te kunnen leveren. De aanvullende capaciteit en de extra betrouwbaarheid die de upgrade biedt, zijn voor hen van cruciaal belang.

· Grote bedrijven die overwegen wereldwijd actief te worden, hebben behoefte aan extra capaciteit en voorspelbaarheid in hun netwerken, met het oog op de consistente kwaliteit van hun dienstverlening en hun interne verbindingen.

MPLS zorgt voor een beter voorspelbare performance van al het netwerkverkeer, of het nu spraak, data of video betreft. De pakketvertraging is gegarandeerd minimaal terwijl praktisch geen pakketverlies en zeer weinig jitter optreedt, zelfs wanneer het netwerk blijft groeien. Volgens onafhankelijke analyse van het Amerikaanse Matrix.Net (www.ratings.matrix.net) scoort Cable & Wireless regelmatig als beste wat betreft pakketverlies en betrouwbaarheid, niet alleen binnen de Verenigde Staten maar ook in het internationale verkeer.

Netwerkarchitectuur
Het hart van het wereldwijde IP-netwerk van Cable & Wireless is een platform dat gebruikmaakt van Juniper Networks M160 MPLS-routers. Deze bieden switching-functionaliteit met een snelheid van 10 Gbps. Het resultaat is een schaalbare, betrouwbare en voordelige transportbasis voor afzonderlijke services zoals IP-transit, hosting en content delivery inclusief streaming media. Van al deze voorzieningen worden de verschillende kwaliteitseisen en serviceklassen herkend en ondersteund..

Met deze architectuur biedt Cable & Wireless haar klanten de volgende voordelen:


· Dienstverlening van hoog niveau dankzij prioriteit voor IP traffic management in het hele netwerk en routing-instellingen die geheel zijn afgestemd op de behoeften van de gebruikers.

· High capacity OC-48/STM-16 IP-toegang voor gebruikers aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

· Schaalvergroting van het netwerk om het hoofd te bieden aan de verwachte groei van het internetverkeer in de VS en Europa. Het netwerkverkeer van Cable & Wireless neemt gemiddeld met 125% per jaar toe. Volgens Telegeography van 30 oktober 2001 zijn New York, Londen, Amsterdam en Parijs als internet hubs de vier belangrijkste steden ter wereld ? alle vier gebouwd op infrastructuur van Cable & Wireless.
· Optimaal herstel van het netwerkverkeer en minimale uitval in geval van ernstige storingen in het netwerk.

Deze prestaties betekenen een nieuwe mijlpaal voor Cable & Wireless. Met één snelle en wereldomspannende IP-infrastructuur strekt haar netwerk zich nu uit over Noord-Amerika, Europa, Azië en de Pacific: Noord-Amerika: Canada, Verenigde Staten
Europa: Groot-Brittannië, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland Azië/Pacific: Australië, Japan

Doordat het netwerk is ontworpen als autonoom systeem verloopt het verkeer op het wereldwijde IP-netwerk van Cable & Wireless niet in 'stappen' over verschillende regionale netwerken, maar binnen één enkel netwerk. Zo kan Cable & Wireless een snellere service bieden met meer kwaliteit en betrouwbaarheid.

Over Cable & Wireless

Cable & Wireless is een internationale onderneming op het gebied van telecommunicatie dat ruim 11 miljard USD omzet boekte (boekjaar tot 31 maart 2001). Het bedrijf biedt klanten in 70 landen een breed assortiment telecommunicatie-oplossingen aan. Cable & Wireless richt zich voor z'n toekomstige groei op IP en data -oplossingen voor het bedrijfsleven. Om deze strategie te ondersteunen ontwikkelt Cable & Wireless geavanceerde IP-netwerken en diensten met toegevoegde waarde in de Verenigde Staten, Europa en het Verre Oosten. Dankzij haar wereldwijde IP-infrastructuur en een sterke positie op belangrijke markten bevindt Cable & Wireless zich in een unieke positie wat betreft wereldwijde dekking en zakelijke dienstverlening. Surf naar www.cw.com/nl voor meer informatie over Cable & Wireless.

Cable & Wireless en Globe Device zijn gedeponeerde handelsmerken van Cable and Wireless plc.