---

Ministerie van Defensie



---

CSE-inspectie door Oekraïne

Oekraïense inspecteurs controleren landmachtkazerne Stroe

12-12-2001

De delegatie van negen Oekraïense militairen die deze week in Nederland een inspectie uitvoert in het kader van de CSE-overeenkomst, heeft woensdag (12 december) de Mulder-kazerne in Stroe geïnspecteerd. Het ging daarbij vooral om controle van de aantallen pantser(rups)voertuigen die zich in deze legerplaats bevinden en die door het verdrag over de Conventionele Strijdkrachten in Europa (CSE) gelimiteerd zijn. Vanavond maken de Oekraïners bekend welke kazernes en legeronderdelen zij donderdag willen inspecteren.

De inspectiegroep liet zich in Stroe na de ontvangst en briefing uitvoerig voorlichten en rondleiden. Het ging daarbij om de 'Afdeling fysieke distributie parkgoederen & AS-84´. Kolonel Aleksei Viktorovitch Sidorov, leider van het team, merkte na afloop op: "De situatie die we hier aantroffen is uitstekend. We zijn heel goed ontvangen en er is een groot onderling begrip tussen de Nederlanders en onze inspecteurs."
Vanavond maakt Sidorov bekend welke kazernes en onderdelen hij donderdag wil inspecteren. Zaterdag vertrekt de delegatie weer naar de Oekraïne.