Gemeente Breda

12-12-2001

College Breda stemt in met opheffing van Bestuursacademie

Het college van burgemeester en wethouders heeft gisteren ingestemd met de opheffing van de Bestuursacademie Zuid Nederland in Tilburg. Voor de kosten die hieruit kunnen volgen wil het college een bedrag van maximaal 640.000,- ( 290.000,-) reserveren.

Samen met de provincies en andere gemeenten in Zeeland, Brabant en Limburg heeft Breda in 1992 de Bestuursacademie Zuid Nederland opgericht. Dit instituut verzorgt specifiek de vakopleidingen voor ambtenaren. De laatste jaren is geprobeerd om samen met de andere 3 Bestuursacademies in Nederland te komen tot een landelijk opleidingsinstituut. Deze fusiepoging is begin 2001 mislukt. Daarbij is tevens gebleken dat de totale tekorten van de Bestuursacademie waren opgelopen tot 10 miljoen gulden, zon 4,5 miljoen in euros.

Het bestuur van de Bestuursacademie heeft daarop voorgesteld om de Bestuursacademie op te heffen en voor de opleidingen een samenwerkingsverband met de hogeschool Fontys in Tilburg te zoeken. Het college heeft besloten in te stemmen met deze opheffing.

Breda, 12 december 2001