European Union

Openstellen van de brug tussen Oezbekistan en Afghanistan Press Release: Brussels (12-12-2001) - Press: 469 - Nr: 15252/01
---
Brussel,
12 december 2001

15252/01 (Presse 469)

P. 189/01

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie

betreffende het openstellen van de brug tussen Oezbekistan en Afghanistan

De Europese Unie verwelkomt het bericht dat de Vriendschapsbrug tussen Oezbekistan en Afghanistan is heropend. Door dit gebaar van de Oezbeekse regering zou de hoeveelheid humanitaire hulp die vanuit het noorden Afghanistan binnenkomt, sterk moeten toenemen.

De Unie hoopt en verwacht dat de humanitaire hulp die zij en anderen verstrekken, nu vanuit Oezbekistan volledige toegang tot Afghanistan zal hebben. De Unie benadrukt de belangrijke rol die de NGO's vervullen bij het lenigen van de nood van het Afghaanse volk. Internationale samenwerking zal van cruciaal belang zijn om bij het naderen van de winter de humanitaire crisis in Afghanistan aan te pakken.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.


-____________

---