Koninklijke Ahold


Ahold acquisitie Bruno's Supermarkets in VS succesvol afgerond

Aantal Ahold-winkels in VS stijgt naar 1.600

Zaandam, Nederland, 12 december 2001 - Ahold heeft vandaag de overname van Bruno's Supermarkets, Inc., een prominente supermarktonderneming in het zuidoosten van de Verenigde Staten, succesvol afgerond. Bruno's heeft 185 winkels, waarvan 170 supermarkten, onder verschillende namen in de staten Alabama, Florida, Mississippi en Georgia, met een omzet van circa USD 1,6 miljard. Ahold heeft nu zes Amerikaanse supermarkten, Stop & Shop, Giant-Landover, Giant-Carlisle, Tops, BI-LO en Bruno's, met een gezamenlijke jaaromzet van bijna USD 24 miljard.

Op 30 november jl. voltooide Ahold de overname van Alliant Foodservice. Inclusief Alliant heeft Ahold nu in de Amerikaanse foodservice-sector op jaarbasis een omzet van circa USD 19 miljard. Samen met de retail-activiteiten bereikt Ahold USA op jaarbasis een omzet van USD 43 miljard. Zowel Bruno's als Alliant worden geconsolideerd en dragen met name bij aan de Ahold resultaten volgend jaar.

Bill Grize, President-CEO Ahold USA-Retail, was bijzonder te spreken over de afronding van de overname: "Bruno's is een gerenommeerde supermarktonderneming met een ijzersterke lokale merknaam. We zijn verheugd dat het bedrijf nu tot Ahold USA behoort. De klant kan rekenen op talrijke voordelen door samenwerking met onze andere Amerikaanse supermarkten en de uitwisseling van kennis. Deze acquisitie versterkt onze marktpositie in het zuidoosten van de VS. We zien de snelle integratie in onze onderneming met vertrouwen tegemoet."

Ahold in de Verenigde Staten en wereldwijd
Ahold bezit zes gerenommeerde supermarktondernemingen in de Verenigde Staten (Stop & Shop, Giant Landover, Tops, Giant Carlisle, BI-LO en Bruno's) met gezamenlijk 1.600 winkels. De jaarlijkse omzet van de gezamenlijke Ahold winkel- en foodserviceactiviteiten in Amerika bedraagt circa USD 43 miljard.

Wereldwijd heeft Ahold momenteel een omzet van ongeveer Euro 65 miljard uit bijna 9.000 supermarkten, hypermarkten en andere winkelformules in de Verenigde Staten, Europa, Latijns Amerika en Azië.
Ahold-aandelen staan genoteerd aan de beurzen van Amsterdam (AHLN), New York (NYSE, AHO) en Zürich.

Ahold Corporate Communications:
075 - 659 5720 / 5665

Mobiel:
Hans Gobes: 06 - 55 82 22 98
Jan Hol: 06 - 22 93 31 37


---

Dit Ahold persbericht bevat toekomstgerichte informatie. Werkelijke resultaten kunnen afwijken van de prognoses omdat ze worden beïnvloed door factoren waarover de onderneming geen controle heeft, zoals aangegeven in het Ahold jaarverslag over 2000.

---

Koninklijke Ahold N.V.
Albert Heijnweg 1
Postbus 3050
1500 HB Zaandam
Tel.: +31 (0)75 659 5720
Fax: +31 (0)75 659 8302
http://www.ahold.nl