Ingezonden persbericht


Océ gaat Europese lease activiteiten uitbesteden aan De Lage Landen en Telia Finans

Letter of intent met De Lage Landen; contract met Telia Finans

Venlo, 12 december 2001 - Océ N.V. is gestart met de uitbesteding van zijn Europese lease activiteiten aan twee externe partijen. Telia Finans A.B., Stockholm, zal private label vendor lease activiteiten voor Océ in de Scandinavische landen gaan verzorgen. Met De Lage Landen International BV, Eindhoven, is een letter of intent getekend om een aantal andere Europese landen te bedienen via een nieuw op te richten joint venture.

De nieuwe joint venture met de Lage Landen, Océ Finance International B.V., zal vanaf 2002 in een aantal Europese landen lease producten gaan aanbieden aan klanten van Océ. In de loop van 2002 zal Océ Finance International B.V. naar verwachting ook de bestaande lease portefeuilles van Océ overnemen in een nog vast te stellen aantal landen in Europa. Naar verwachting zullen de portefeuilles in de Scandinavische landen gedurende 2002 bij Telia Finans worden ondergebracht.

Op deze wijze wordt een belangrijke uitbreiding gegeven aan de reeds eerder aangekondigde overdracht van lokale lease portefeuilles aan externe leasepartners. R. van Iperen, voorzitter Raad van Bestuur Océ N.V.: "Wij zijn verheugd in De Lage Landen en Telia Finans solide partners te hebben gevonden. Deze ontwikkeling, gericht op verdere verhoging van het service niveau, is belangrijk voor zowel onze klanten als voor Océ. Dit past volledig in de strategie die Océ in het afgelopen jaar heeft gecommuniceerd."

De totale lease portefeuille van Océ wereldwijd beloopt circa Euro 1,1 miljard, waarvan Euro 0,6 miljard in Europa. Vooralsnog betreft de samenwerking de Europese lease portefeuille. Ten aanzien van de portefeuilles in Amerika en de rest van de wereld zullen de ervaringen in Europa richtinggevend zijn.

Océ N.V.
12 december 2001