Euronext Brussels

Persberichten - 12/12/2001

Van de Velde deelt mee dat zij haar participatie van 21,58% (investering van HK$ 26 mio of 3.7 mio Euro) vanTopform heeft ondergebracht in Giuliano

Van de Velde deelt mee dat zij haar participatie van 21,58% (investering van HK$ 26 mio of 3.7 mio Euro) vanTopform heeft ondergebracht in Giuliano, een nieuw opgerichte holding volgens Singaporees recht.

Het kapitaal van Giuliano wordt verder verhoogd door de inbreng van het management van Topform van hun participatie van 28,36% en een verdere inbreng door Van de Velde van HK$ 8.164.394( 1.17 mio Euro). Van de Velde bezit dan 49,99% van de aandelen Giuliano. Beide groepen aandeelhouders zijn gelijk vertegenwoordigd in de Raad van Bestuur en alle belangrijke beslissingen vereisen de goedkeuring van beiden.

Ingevolge het voorgaande zal Giuliano een participatie van 49,96% van de aandelen Topform bezitten.

Vervolgens zal ING Bank NV voor rekening van Van de Velde en Giuliano een onvoorwaardelijk bod uitbrengen op alle uitstaande aandelen Topform aan HK$0,1638 per aandeel. Hiermee is een maximale uitgave van HK$60.3 mio.(8.77 mio Euro) gemoeid. Bovendien zal ING-Bank NV,in overeenstemming met de richtlijnen van de Beursautoriteiten in HongKong een passend bod doen aan de houders van de Converteerbare Obligatielening van US$15.5 mio (17.25 mio Euro).

De partijen streven ernaar een stabiel aandeelhoudersschap te vormen, de continuïteit te verzekeren en het huidige management te ondersteunen. Er wordt verwacht dat er twee bestuurders, voorgedragen door Van de Velde, zullen toegevoegd worden aan de huidige Raad van Bestuur.

De partijen hebben de intentie om de notering van Top Form op de beurs van Hong Kong voort te zetten en hebben zich verbonden tegenover de Beursautoriteit dat ook na afsluiting van het bod minstens 25% van de aandelen van Top Form door het publiek zal worden aangehouden.

Bron: Van de Velde
Provider: Euronext Brussels