Betuweroute Internet site

Betuweroute niet stilgelegd i.v.m. Kleine Modderkruiper 12 December 2001

In tegenstelling tot de berichten in diverse ochtendbladen is het werk aan de Betuweroute ter hoogte van Ochten niet stilgelegd en is er geen sprake van vertraging van de werkzaamheden.

In een ca. 5 meter brede sloot is de zeldzame Kleine Modderkruiper aangetroffen. Deze sloot moet verplaatst worden om ruimte te maken voor de spoorlijn. De Projectorganisatie Betuweroute laat een onderzoek uitvoeren om duidelijkheid te krijgen over het aantal Modderkruipers dat zich in en rondom de sloot bevindt. Vervolgens wordt een ontheffing in het kader van de Natuurbeschermingswet aangevraagd bij het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Mogelijk dat de zeldzame diertjes verplaatst kunnen worden naar een andere locatie.
Het onderzoek en de aanvraag van de ontheffing zijn niet van invloed op de voortgang van de werkzaamheden aan de 160 kilometer lange goederenspoorlijn die in 2006 gereed zal zijn.

Voor nadere informatie over de werkzaamheden aan de Betuweroute kunt u contact opnemen met Kirsten van Dijke op telefoonnummer 0344- 698 523.

Voor meer achtergrondinformatie over de Kleine Modderkruiper kunt u hier klikken