CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be

E-mail : inform@cdenv.be

PERSMEDEDELING VAN CD&V
12 december 2001

VERNIEUWING KRIJGT GESTALTE
IN ALGEMENE VERGADERING

De verkiezing van 25 rechtstreeks verkozen leden voor de Algemene Vergadering van CD&V (zeg maar het hervormde partijbestuur) is een toonbeeld van vernieuwing geworden. Zowel de verjonging als de vervrouwelijking is overduidelijk.

18 van de 25 verkozenen zijn vrouwen. De gemiddelde leeftijd van de verkozenen bedraagt 31 jaar. Naast een vijftiger en 2 veertigers, zien we 8 dertigers, 13 twintigers en zelfs een lid dat nog geen twintig is.

Het gaat concreet - in volgorde van behaalde stemmen - om Nahima Lanjri, Hendrik Bogaert, Kathleen Helsen, Jef Gabriels, Ilse Van Eetvelde, Wouter Beke, Els Van Hoof, Trees Van Eykeren, Ingrid Pelssers, Els Roelof, Ilse Van De Sande, Nathalie Imre, Cindy Lammens, Nathalie Muylle, Jennifer Pots, Petra Geukens, Moniek Delvou, Michael Voordeckers, Brecht Tessier, Caroline Deiteren, Jacques Van Outryve, Matthias Verlee, Hans Knop, Karin Brouwers en Steve Ronse.

Naast de 25 rechtstreeks verkozen leden zullen er ook afgevaardigden van onze lokale mandatarissen, van de arrondissementen, van de geledingen (Jong-CD&V, Vrouw en Maatschappij en de Senioren) en van de parlementaire fracties zetelen in de Algemene Vergadering.

De samenstelling van de nieuwe Algemene Vergadering is een belangrijke stap in de uitvoering van de vernieuwingsoperatie die op het congres van Kortrijk gestalte kreeg. De belangrijkste doelstelling van de hervorming van onze structuren is een optimale betrokkenheid van onze arrondissementen, afdelingen en militanten.

We feliciteren alle kersverse leden van onze Algemene Vergadering en we kijken er naar uit samen met hen onze partij verder te vernieuwen.

Stefaan De Clerck
Voorzitter