Politiebericht Venlo 12-12-2001
Mediabericht 12 december (tot 16.00 uur)

Uitzending De Gouden Tip levert twintig waardevolle tips op

VENLO De uitzending van het opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1-TV heeft dinsdagavond en woensdag (11 en 12 december) in de drie behandelde zaken waardevolle informatie opgeleverd. In totaal kwamen ruim 20 tips binnen.

In de zaak van de vuurwerkexplosies in Helden-Panningen kwamen opnieuw zeer bruikbare tips binnen. De voorpubliciteit in dit onderzoek had maandagavond (nog voor de uitzending) al geleid tot de aanhouding van een 17-jarige inwoner van Helden. De nu binnengekomen tips kunnen waardevolle aanvullingen betekenen in het lopende onderzoek.

In de Posterholtse ontuchtzaak kwam informatie binnen, waaronder tips die concreet in de richting van een verdachte gaan. Het getoonde signalement en werkwijze zou passen op een verdachte die bij de politie bekend zou kunnen zijn.

De videobeelden van de winkeldiefstallen in Roermond leverden tips uit diverse delen van de provincie op. Winkeliers en winkelpersoneel uit Maastricht, Weert en Roermond lieten weten twee daders te herkennen als mannen die vaker in hun winkel zijn geweest. Ook kwamen er tips binnen die concreet over de identiteit van twee winkeldieven gingen.

De diverse recherchediensten van de politie Limburg-Noord gaan de tips in de komende dagen en weken natrekken.