KEMPEN EN CO

Amvabel en OGPF wijzigen beleggingsbeleid

Amvabel en Orange Global Property Fund wijzigen beleggingsbeleid

In het kader van de fusie met Orange European Property Fund (OEPF) is heden tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Amvabel N.V. (Amvabel) en Orange Global Property Fund N.V. (OGPF), twee vastgoedbeleggingsfondsen, mededeling gedaan met betrekking tot de wijziging van het beleggingsbeleid. Door de Directies van beide fondsen is aansluitend besloten om het beleggingsbeleid van Amvabel en OGPF aan te passen aan dat van OEPF.

Amsterdam, 12 december 2001

De Directie Kempen Capital Management N.V.

EINDE PERSBERICHT

-Publicaties kunt u aanvragen bij mevrouw N. Koenen (e-mail: nkoe@kempen.nl) of mevrouw M.I. Egstorf (e-mail:) megs@kempen.nl), tel. (020) 5571 371. -Voor nadere informatie over de fondsen kunt u contact opnemen met de fondsbeheerder of de heer J.W. Friso (tel. 020 - 5571 371).

Profiel Orange European Property Fund

OEPF is een beleggingsfonds met een gespreide portefeuille van beursgenoteerde Europese vastgoedondernemingen, waarbij de focus ligt op ondernemingen die zijn gespecialiseerd in één land en/of sector. De doelstelling van OEPF is een structureel betere performance dan de Global Property Research-250 Europe Index, waarbij het gewicht van het Verenigd Koninkrijk is teruggebracht tot 20%.

OEPF is een (semi) open end beleggingsfonds en heeft de status van fiscale beleggingsinstelling. OEPF is aan Amsterdam Exchanges genoteerd. De beurskoers zal zich onder normale omstandigheden rond (maximaal 2,0% boven resp. 1,5% beneden) de intrinsieke waarde per aandeel bewegen.

Profiel Amvabel

Een breed gespreide portefeuille van Amerikaanse beursgenoteerde vastgoedfondsen, zogenaamde Real Estate Investment Trusts (REITs). De beleggingen worden geselecteerd uit circa 80 REITs, die overwegend investeren in één sector en/of één regio. De doelstelling van Amvabel is een structureel betere performance te behalen dan de Salomon Smith Barney U.S. Property Index.

Amvabel is een (semi) open-end beleggingsfonds en heeft de status van fiscale beleggingsinstelling. Het fonds belegt (vrijwel) volledig in REITs, welke zijn vrijgesteld van Amerikaanse vennootschapsbelasting indien zij 95% van hun nettowinst aan de aandeelhouders uitkeren. Het fonds is aan Euronext Amsterdam genoteerd. De beurskoers zal zich onder normale omstandigheden rond de intrinsieke waarde per aandeel Amvabel bewegen, met een bandbreedte van maximaal 2,0% erboven respectievelijk 1,0 % eronder.

Profiel Orange Global Property Fund

OGPF is een beleggingsfonds met een breed gespreide portefeuille van beursgenoteerde vastgoedfondsen. De beleggingen worden geselecteerd uit circa 200 (veelal gespecialiseerde) vastgoedfondsen, werkzaam en beursgenoteerd in circa 25 landen. De doelstelling van OGPF is een structureel betere performance dan een gewogen gemiddelde van de belangrijkste Salomon Smith Barney World Property landenindices.

OGPF is een (semi) open end beleggingsfonds en heeft de status van fiscale beleggingsinstelling. OGPF is aan Amsterdam Exchanges genoteerd. De beurskoers zal zich onder normale omstandigheden rond (maximaal 2,0% boven resp. 1,5% beneden) de intrinsieke waarde per aandeel bewegen.

De Directie van de bovengenoemde fondsen wordt gevoerd door Kempen Capital Management N.V., een 100% dochteronderneming van merchant bank Kempen & Co N.V., gespecialiseerd in vermogensbeheer. Kempen & Co maakt sinds juli 2001 deel uit van de Dexia Groep. Voor meer informatie zie www.kempen.nl/orangefunds en www.dexia.com.

Kempen & Co

12 dec 01 17:51