FNV

Demonstratie voor een socialer Europa
Vrouwenbond - fnvvrouwenbond@vc.fnv.nl

FNV en bonden hebben besloten deel te nemen aan de Europese vakbondsmanifestatie die dinsdag 13 december wordt gehouden in Brussel. Met deze manifestatie wil het Europees Verbond van Vakverenigingen het sociaal beleid hoger op de politieke agenda van de Europese regeringsleiders krijgen.

'Meer en betere banen in Europa'
De Europese vakbonden zijn van mening dat de Europese besluitvorming zich nog te veel op het economische en monetaire beleid richt en te weinig op sociaal beleid. Daarom organiseert het Europees Verbond van Vakverenigingen één dag voor de tweedaagse Top van Laken een grote vakbondmanifestatie in Brussel. Het centrale thema van de manifestatie is werkgelegenheid. De Europese vakbonden willen meer en betere banen in de Europese Unie. De FNV en bonden willen daarnaast aandacht besteden aan:
- grensoverschrijdende medezeggenschap

- bestrijding van armoede

- grensoverschrijdende sociale zekerheid.
De FNV hoopt met zo'n duizend leden naar Brussel te gaan. Wil je mee demonstreren? Meld je dan aan bij Truus Mesland, fnvvrouwenbond@vc.fnv.nl, tel. 020 5816398.

Dit bericht is een resultaat van uw abonnement op http://www.fnv.nl/vrouwen. U kunt uw abonnement wijzigen op http://www.fnv.nl/berichtenservice. Wilt u weten wat uw collega verdient? Check: www.vrouwenloonwijzer.nl